Здравейте, Гост
Потребителско име Парола Запомни ме

Видове латекс - предимства
(1 Разглеждат) (1) Гост
Боядисване
  • Страница
  • 1

Тема: Видове латекс - предимства

Видове латекс - предимства Отдавна (преди години) #83

Едно от най - важните неща за това как ще изглежда дома ви и доколко ще има красив и стилен интериор е как ще декорирате стените и таваните в помещенията. Начините, по които можете да извършите декорацията са доста като най - популярните и предпочитаните от тях са поставянето на тапети или използването на вододиспресионни бои, известни под името латексови бои.
В последните няколко години боядисването с латекс стана доста популярно, тъй като на пазара се появиха изключително много марки бои, които дават възможност да развихрите въображението си, що се отнася до декорацията на дома.
Точно голямото разнообразие на латеск обаче може доста да затрудни избора ви, тъй като всички видове латексови бои имат както своите предимства, така и своите недостатъци. Все пак има няколко вида вододиспресионни бои, които притежават характеристики отличаващи ги от останалите видове лакекс.
Преди да ви запознаем накратко с всеки един от тези класни видове бои е добре да знаете, че добро покритие на помещенията, които ще боядисвате ще постигнете единствено след перфектна шпакловка и задължително грундиране на стените. Добрата шпакловка или т. н „щлайфане на стените” ще ви осигури абсолютно гладки стени без неравности или пукнатини, а грундирането ще ви гарантира добро покритие и икономии на разходната норма на латекса. Препоръчително е грунда и латекса да са от една и съща търговска марка.
Един от висококачествените видове латекс, който можете да откриете на пазара е Levis.


Levis_ambiance_paint.png


Той е признат от всички майстори като лидерът сред латексовите бои и макар, че е доста скъп като цена, декорацията с него си струва. Levis придава фин завършек на всяка една повърхност и е подходящ за всички помещения в дома. Цветовете му се изключително трайни, а покривността му е много голяма ( 5 литра от Левис покриват 45 - 55 кв.м. ). Устойчив на различни влияния, мие се и търпи поправки. Нанася се изключително лесно и съхне бързо, като след изсъхване „разпъва” добре и не личат следи дори и ако не сте професионален бояджия.
Dulux е латекс с гарантирано качество и марка номер 1 на световно известният лидер в производството на лакове и бои AkzoNobel.


Dulux-Diamond-Matt.png


Дулукс притежава изключително добра покривност, нанася се много лесно, мие се и дори след почистване на отделни петна цветовете не се променят. С Дулукс стените получават изключително ефирен, нежен и гладък вид. Предлага се в изключително богата цветове гама, което дава възможност са декорирате стените си според вашите изисквания за цветове и различни нюанси.
Златната среда в света на латексовите бои е гръцката марка Vernilac.


Vernilac-paint.png


Вернилак притежава много голяма покривност, подходящ е за всякакви повърхности в това число и мокри помещения, бани и санитарни възли, както и за декорацията на фасадни стени. В сравнение с Levis и Dulux цената на Vernilac е по - ниска, като това не се отразява на качествата на латекса.
За по - ниско бюджетни решения българските латексови бои като Боро, Леко, Дисповит притежават добри характеристики и се предлагат на цени доста по - ниски от тези на висококачествените марки вододиспресионни бои.
Последна промяна: Отдавна (преди години) от black_tulip.
Потребителите казали Благодаря: Plamen11
  • Страница
  • 1
Модератори: Plamen11
Време за генериране на страницата: 0.13 секунди