Здравейте, Гост
Потребителско име Парола Запомни ме

Как да „скрием” кабелите в дома си ?
(1 Разглеждат) (1) Гост
Монтаж на сигнално-охранителна техника
  • Страница
  • 1

Тема: Как да „скрием” кабелите в дома си ?

Как да „скрием” кабелите в дома си ? Отдавна (преди години) #130

  • black_tulip
  • Офлайн
  • Administrator
  • Публикации: 110
  • Карма: 92
Предполагам, всеки поне веднъж се е питал как да скрие кабелите било на телевизора, компютъра, музикалната уредба или СОТ , които не само, че пречат, но и не изглеждат никак добре, ако са разпилени по пода. Наистина живеем във времена, в които без техника и домакински уреди не може нито едно домакинство, но трябва ли кабелите им да се виждат и да ги прескачаме? А какво да кажем за кабелите на СОТ, които ако се виждат могат да бъдат лесно прекъснати от недоброжелатели?
Сигурни сме, че никой не иска да вижда всеки ден грозната гледка от снопа кабели, които правят лошо впечатление на всеки, който посети дома му. Това е и основната причина да ви дадем няколко съвета как можете съвсем лесно да скриете кабелите и дома ви да стане едно наистина красиво и естетически издържано място.
Разбира се, най - добрия вариант да скриете кабелите си е да ги вкопаете в стените – дома ви се превръща в строителна площадка и всичко се покрива с фин прах.
Другия вариант, който често се прилага е да „заковете” кабелите по перваза или дограмата, но този вариант е толкова грозен, че изобщо не е за препоръчване.
Следващият вариант е да използвате кабелни канали, в които да сложите всички кабели, които ви пречат. Този вариант е малко по - приемлив, но макар че ще скриете кабелите, каналите няма как да не се виждат.
Сега може би ще кажете:”Е, добре де, ама то не останаха варианти, които да са красиви и естетически издържани”.
Спокойно, има начин да скриете кабелите си без да се виждат и без да дразнят окото.
Най - оптималният начин да скриете кабелите за СОТ е да използвате термичен силикон. За целта ще са ви необходими единствено силикон и силиконов пистолет. При залепването на кабелите е необходимо силикона да е винаги горещ, като е препоръчително пистолета да в включен поне през 80% от времето през което го използвате. В противен случай силикона ще изстине и ще изгуби слепващите си свойства.
Вземете термичния пистолет с топъл силикон и залепете проводника към дограмата.

zalepvane_na_kabel.png


Залепването на проводника става за минутки и той вече е едва забележим.

zalepen_kabel.png


Следващият момент е да скриете кабела в перваза.

skrit_kabel.png


За целта трябва да разглобите перваза, който свързва стената с пода и да „скриете” проводника вътре. След като го положите просто сглобете перваза и кабелите изобщо няма да се виждат.

kabel_v_pervaz.pngПотребителите казали Благодаря: bushmena, Plamen11, xeyin
  • Страница
  • 1
Време за генериране на страницата: 0.17 секунди