Здравейте, Гост
Потребителско име Парола Запомни ме

Фугенфюлер (FUGENFULLER)
(1 Разглеждат) (1) Гост
  • Страница
  • 1

Тема: Фугенфюлер (FUGENFULLER)

Фугенфюлер (FUGENFULLER) Отдавна (преди години) #118

  • black_tulip
  • Офлайн
  • Administrator
  • Публикации: 110
  • Карма: 92
Сухата шпакловъчна смес Фугенфюлер (FUGENFULLER) е предназначена специално за полагане между гипсокартонени плоскости. Производител на шпакловката е световно известната компания Knauf, така че качеството и е извън всякакво съмнение.
Сухата шпалковка Фугенфюлер има много предимства, като някой от тях са, че с нея се работи изключително лесно и бързо и стените и фугите, които се шпакловат стават идеално гладки.
Шпакловъчната смес е съставена от гипс и различни примеси на полимерна основа.
Основните приложения на сухата шпакловка Фугенфюлер (FUGENFULLER) са: попълване на фуги между гипсокартонени плоскости, за изолация на бетонови, тухлени или газобетонни повърхности, за постигане на идеална гладкост на стени и тавани преди боядисване и други.
Шпакловката Фугенфюлер Knauf се предлага във вид на прахообразна смес в торби в разфасовки от 5 и от 25 кг.
Преди това обаче сме длъжни да направим едно уточнение или по - скоро да изкажем едно предупреждение, ако сте решили да шпакловате с Фугенфюлер.

Fugenfuller_knauf.png


Ако не шпакловате сами, а повикате майстори бъдете много бдителни, тъй като често се случва вместо точно тази суха шпакловка майсторите да използват друг вид шпакловка като сатен гипс или подобна, за да си спестят известни средства. Затова нашият съвет е, когато уговаряте с майстора си с какво да шпаклова в жилището ви изрично да поискате точно Фугенфюлер.
След това малко отклонение ще ви запознаем накратко с полагането на шпакловката.
Предполагаме сте наясно, че преди да се започне работа, повърхностите които ще се шпакловат трябва да бъдат сухи и чисти.
Сухата шпакловка се поставя в чист съд и към нея се прибавя определено количество вода след което се разбърква, за да стане хомогенна смес. Съотношението на водата и шпакловката обикновено е 1.3:1, но за да сте спокойни е добре да прочетете упътването от производителя Knauf. Шпакловъчната смес се оставя да „отпочине” след което се разбърква отново и едва тогава е готова за полагане. Препоръчително е по време на шпакловането температурата в помещението да е постоянна, като минималната температура да е до 10 градуса. Шпакловането се извършва с помощта на шпатула, която след приключване на работа се почиства основно. При шпакловането на фугите между листовете на гипсокартона се поставя гласфазерна лента. Ако не се постави, има вероятност точно там да се появят нежелателни фуги. Има и шпакловъчна смес, при която не е необходимо поставянето на лента като Uniflot, но при FUGENFULLER е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.
Последна промяна: Отдавна (преди години) от black_tulip.
Потребителите казали Благодаря: Plamen11
  • Страница
  • 1
Модератори: Plamen11
Време за генериране на страницата: 0.13 секунди