Здравейте, Гост
Потребителско име Парола Запомни ме

Унифлот (Uniflott) - шпакловка и фугопълнител
(1 Разглеждат) (1) Гост
  • Страница
  • 1

Тема: Унифлот (Uniflott) - шпакловка и фугопълнител

Унифлот (Uniflott) - шпакловка и фугопълнител Отдавна (преди години) #122

  • black_tulip
  • Офлайн
  • Administrator
  • Публикации: 110
  • Карма: 92
Още един чудесен продукт на Knauf е шпакловката Унифлот, която има универсално приложение. Съставена е от гипс, полимерни добавки и различни регулиращи вещества и може да се използва както за сухи, така и за мокри помещения.
Шпакловъчната смес Унифлот притежава изключително добри технически характеристики като: добро сцепление с повърхностите които се шпакловат, бързо съхнене, лесно и бързо полагане, еластична консистенция и други.
Този вид шпакловка на Knauf намира изключително широко приложение, като може да се полага като основа или като финишна шпакловка на гипсокартонени плоскости, за цялостна шпакловка на стени и тавани, за попълване на фуги, дупки, за изравняване на неравности и т. н.
Шпакловката се полага ръчно, като преди да започне процеса на шпакловане е необходимо повърхностите, върху които ще се нанася да са чисти и сухи.
Унифлот шпакловката се предлага като прахообразна смес и поради това е необходимо да се смеси с предвиденото от производителя количество вода, за да се получи идеално гладка смес. Сместването на прахообразната шпакловъчна смес с водата се извършва в чист съд и се разбърква, докато се получи гладка консистенция готова за полагане.
Добре е да знаете, че този вид шпакловка се предлага в два основни вида: за сухи повърхности ( Кнауф Унифлот )

uniflott.png


и за мокри и влажни помещения ( Унифлот импрегниран ) като при втория вид готовата смес променя цвета си и става зелен.

Uniflot_impregnate.png


( Съветваме ви да сте внимателни, когато повикате майстори в дома си за шпакловане на влажни помещения и да наблюдавате цвета на полаганата шпакловка. Ако цвета на Унифлот - а не е зелен, значи ви лъжат).
Полагането на шпакловъчната смес се извършва минимум на две ръце, в зависимост от повърхността, която се шпаклова без поставянето на гласфазерна лента по фугите. Шпаклова се ръчно с помощта на шпакла, а след изсъхване е добре да се шлайфа с подходяща шкурка, за да се получи идеална гладкост.

Последна промяна: Отдавна (преди години) от black_tulip.
Потребителите казали Благодаря: Plamen11
  • Страница
  • 1
Модератори: Plamen11
Време за генериране на страницата: 0.14 секунди