Здравейте, Гост
Потребителско име Парола Запомни ме

Декоративни мазилки
(1 Разглеждат) (1) Гост
Мазилки
 • Страница
 • 1

Тема: Декоративни мазилки

Декоративни мазилки Отдавна (преди години) #29

 • black_tulip
 • Офлайн
 • Administrator
 • Публикации: 110
 • Карма: 92
Историята на декоративните мазилки, така популярни в днешно време не започва от вчера или днес.
Първите сведения за поставяне на декоративни мазилки достигат до нас още от времето на Римската империя, когато за всеки знатен род е било въпрос на престиж да притежава декоративна мазилка в дома или лятната си вила.
Декоративните мазилки, както разкрива и самото им название се използват, за да придадат елегантен, естетичен и оригинален вид на всяко едно помещение където се поставят.
Този вид мазилки могат да се използват както при оформянето на вътрешния дизайн на едно жилище, така и за декорация на екстериора на сградата и с тях всяко едно помещение, жилище или заведение изглежда уникално и неповторимо. Видовете декоративни мазилки, които могат да се открият на българския пазар са неизброимо много и всеки един от тях притежава свой неповторим чар и обаяние, а възможностите за декориране, които предлагат тези уникални мазилки са толкова много, че едва ли ще успеем да ви разкажем за всички.
В зависимост от желанията си можете да покриете цялото помещение с декоративна мазилка или пък да я използвате само като допълнение и акцент там, където е необходимо. Особено актуално е напоследък с декоративни мазилки да се декорират окачени тавани, да се облицоват колони, трегери, открити тераси и други. С неограничените възможности, които предлагат този тип мазилки имате възможност да пресъздадете в дома си различни епохи и атмосфера, за която сте си мечтали винаги. Декоративните мазилки могат да имитират невероятно сполучливо дърво, камък, коприна, релеф, мрамор и какво ли още не.
В последните години една от най - популярните декоративни мазилки е гланцираната мазилка, която наподобява ефекта на мрамор и създава неповторимо усещане от атмосферата в някой стар Венециански дворец.
Минералните декоративни мазилки също имат своите верни почитателни, тъй като си изключително здрави, устойчиви и се предлагат в много голямо цветово разнообразие.
На каквато и декоративна мазилка да се спрете няма да сгрешите, а вашият дом ще засияе в индивидуална светлина.
Brezza е декоративна интериорна мазилка, която създава античен ефект. Състои се от 2 компонента - бяла основа и оцветен финиш. Основата е близка до шпакловката и при нанасянето и се получава грапава повърхност.След това се използва водоразтворима вакса, която се нанася с различни техники в зависимост от търсения ефект. Чрез лесното и нанасяне могат да се постигнат различни релефни покрития с уникален завършек.
Brezza.JPG

Ceramitz е декоративна фасадна пръскана мазилка, която наподобява камък. Цветовата гама е подобна на камък като варовик, мрамор гранит и др. Произведена е от висококачествени изкуствени смоли и цветен кварцов пясък. Преди полагане на мазилката се нанася грунд, съобразен с цвета на мазилката. Тя има свойствата еластичност, здравина и голяма износоустойчивост, което я прави незаменима външна мазилка.
Ceramitz3.jpg

Florentine е декоративна мазилка създаваща ефект на автентичните фасади и вътрешните мазилки, които познаваме от древността.
Основната и съставка е натурална вар и намира интериорно и екстериорно приложение. Мазилката е съставена
от два компонента - бяла основа и цветен финиш. Голямото отворено време и лесното и нанасяне ни предлагат създаването на разнообразни релефни покрития.
Florentine.JPG

Lithos е декоративна мазилка, която създава ефект на декоративен мрамор. Съставена е от акрилни смоли, пигменти и пълнители. Може да се оцветява както в стандартните цветове на фирмата производител, така и по желание на клиента. След обработката и с специална "вакса", се получава изключително гладко и издръжливо покритие с отличен блясък. Lithos е висококачествен интериорен продукт, които придава изискан вид на повърхностите.
Lithos1.jpg


Lithos2.jpg


Liumiere е декоративна мазилка, която пресъздава съвременни и старинни декоративни техники. Състои се от два продукта - основа и завършващ слой. Основата е миеща боя на водна основа, завършващия слой - прозрачен, оцветен (може и с декоративна перлена боя) и изключително здрав.Цвета на основата се смесва с един или няколко цвята на завършващия слой. Различните техники на полагане и голямото разнообразие от цветови гами, дават възможност за неизчерпаеми дизайнерски решения.В завършения си вид мазилката е миеща и лесно се поддържа.
Liumier1.jpg

Travertine е декоративна мазилка съставена от екологично чисти пълнители, естествени оцветители и натурална вар. След полагането на продукта се постига цвят и шарка на истинския камък травертин ( от където произлиза и името и), който е бил използван в архитектурата на древен Рим. Характерното за нея е голямото време за работа и лесната и обработка. Подходяща е за външна и вътрешна употреба. Натуралната вар във мазилката не позволява върху нея да се образува мухъл, плесен и други микроорганизми. Травертино е отличен избор за да постигнете ефект на истински камък в минимални срокове.
IMG_3507.jpg

IMG_3489.jpg
Прикрепени файлове:
Последна промяна: Отдавна (преди години) от black_tulip.
Потребителите казали Благодаря: badboy, Plamen11

Отговор: Декоративни мазилки Отдавна (преди години) #30

 • badboy
 • Офлайн
 • Administrator
 • Публикации: 2
 • Карма: 0
Добре казано и написано. Чак сега си обясних доста неща за мазилките. :) Благодаря.

Отговор: Декоративни мазилки Отдавна (преди години) #32

 • Plamen11
 • Офлайн
 • Moderator
 • Публикации: 18
 • Карма: 6
Информацията е много полезна,а снимките са качествени.Добре написано и нагледно показано.

Отговор: Декоративни мазилки Отдавна (преди години) #33

 • bushmena
 • Офлайн
 • Fresh Boarder
 • Публикации: 13
 • Карма: 2
Благодаря за полезната информация, снимките са направени качествено.
Последна промяна: Отдавна (преди години) от black_tulip.
 • Страница
 • 1
Модератори: Plamen11
Време за генериране на страницата: 0.18 секунди