Здравейте, Гост
Потребителско име Парола Запомни ме

Вароциментова мазилка
(1 Разглеждат) (1) Гост
Мазилки
  • Страница
  • 1

Тема: Вароциментова мазилка

Вароциментова мазилка Отдавна (преди години) #94

  • black_tulip
  • Офлайн
  • Administrator
  • Публикации: 110
  • Карма: 92
Вароциментовата мазилка е позната на българските строители от много дълги години и се полагат и до днес, тъй като този тип мазилка е сравнително евтина и притежава доста добри характеристики. В миналото вароциментовата мазилка се е приготвяла от майсторите - строители на дома, но днес това не се налага, тъй като на пазара могат да се открият готови сухи вароциментови мазилки, което улеснява изключително много работата на майсторите на жилището.

Baumit_MPA_35.png


Вароциментовата мазилка е подходяща за полагане върху почти всички видове основи като тухли, бетон, камък, стари мазилки и други и са препоръчителни за изпълнение на еднослойни вътрешни мазилки на стени и тавани. Добро решение е полагането на този вид мазилка в случаите, когато се налага изравняване на стените и таваните след грубото строителство. В сравнение с други видове изравняващи мазилки, с вароциментовата мазилка се работи изключително бързо и лесно, както при ръчно така и при машинно полагане. Този вид мазилка притежава добро сцепление с основата върху която се полага, осигурява гладкост на стените и таваните и има много по - ниска норма на разход, което е от голямо значение особено в днешните времена на криза.
Вароциментовата мазилка се нанася еднослойно, след което се изравнява и заглажда, за да се постигне абсолютна гладкост на стените. В случай, когато се налага полагане на по - дебел слой от мазилката с цел изравняване е препоръчително да се нанесат два слоя от мазилката, като задължително трябва да се спазва условието „мокро в мокро” или иначе казано, вторият слой на вароциментовата мазилка се нанася преди да изсъхне първия слой.
Освен всички основни характеристики на вароцименовата мазилка които изброихме малко по – горе, в последните години някой от водещите компании разработиха и пуснаха на пазара топлоизолационна вароциментова мазилка, в състава на която влизат топлоизолацонни материали и фибри, която подобрява значително топлоизолационните качества на вароциментовата мазилка.

Varocimentova_mazilka_Teraflex.png
Последна промяна: Отдавна (преди години) от black_tulip.
Потребителите казали Благодаря: Plamen11
  • Страница
  • 1
Модератори: Plamen11
Време за генериране на страницата: 0.10 секунди