Здравейте, Гост
Потребителско име Парола Запомни ме

Полимерна мазилка
(1 Разглеждат) (1) Гост
Мазилки
  • Страница
  • 1

Тема: Полимерна мазилка

Полимерна мазилка Отдавна (преди години) #97

  • black_tulip
  • Офлайн
  • Administrator
  • Публикации: 110
  • Карма: 92
Полимерната влачена или драскана мазилка е сред предпочитаните покрития на фасади, тъй като притежава доста добри технически и естетически качества и едновременно с това е и най - евтината мазилка сред останалите видове фасадни мазилки.
Полимерната мазилка представлява защитно декоративно покритие, което се състои от органично свързани облицовки ( на базата на смоли ) наподобяващи по външен вид мазилки със свързващо вещество под формата на полимерни диспресии или разтвори.

Cerezit_ct63.png


Този вид мазилки са много подходящи за полагане както върху фасади на сгради, така и за интериорно оформление на жилища, заведения и обществени сгради.
Полимерните мазилки са предпочитани поради редица причини, като едни от най - важните са тяхната изключително добра водоотблъскваща способност и устойчивостта им срещу образуване на пукнатини. Този тип мазилки са идеалното решение за декорации на фасадни сгради, на които е била положена топлоизолация, тъй като полимерните мазилки доста добре приемат температурните промени в топлоизолационните покрития.
Този тип мазилки притежават също така доста добра еластичност, ниска абсорбираща способност, устойчивост при механични повреди и добро сцепление с основата върху която се полагат.
Полимерната мазилка се предлага като готова за употреба пастообразна, тънкослойна мазилка, която може да се полага както ръчно, така и машинно. На българския пазар могат а се открият доста видове и производители на полимерни мазилки, които съответно се предлагат и на различни цени.
Разнообразието в цветовете в които могат да се открият този тип мазилки също е изключително богато, но трябва да се има предвид, че еднаквостта на цвета се постига само ако е от една партида. По полагане на полимерната мазилка е препоръчително да не бъдат оставяни недовършени повърхности, тъй като в противен случай е възможно да се получат разминавания в цвета или нарушение на цялостната структура на влачената или драскана мазилка.
Задължително условие при полагане на полимерна мазилка е тя да се полага върху сухи стени без пукнатини и да се избягва полагане при неблагоприятни атмосферни условия като дъжд, сняг, пряка слънчева светлина или температури по - ниски от 5 градуса и по-високи от 35 градуса.


Последна промяна: Отдавна (преди години) от black_tulip.
Потребителите казали Благодаря: Plamen11

Отговор: Полимерна мазилка Отдавна (преди години) #141

  • superhosting.bg
test
  • Страница
  • 1
Модератори: Plamen11
Време за генериране на страницата: 0.14 секунди