Здравейте, Гост
Потребителско име Парола Запомни ме

Коркът - класика и стил
(1 Разглеждат) (1) Гост
Облицовки
  • Страница
  • 1

Тема: Коркът - класика и стил

Коркът - класика и стил Отдавна (преди години) #119

  • black_tulip
  • Офлайн
  • Administrator
  • Публикации: 110
  • Карма: 92
Когато стане дума кои материали са най - добри за облицоване на стени и подови покрития се сещаме за какви ли съвременни технологични разработки, а доста често забравяме един напълно естествен, екологично чист и качествен материал какъвто е корка.

cork_1.jpg


По - голяма част от хората все още смятат, че корк се използва единствено за производство на тапи за бутилки, но това схващане е не само остаряло, но и доста абсурдно особено в наши дни.
Коркът е един изключително добър материал, който поради своите страхотни технически характеристики е много подходящ за изработката на подови и стенни настилки и облицовки. Материалът се добива от Корковия дъб и което най - впечатляващо, за разлика от различните използвани днес материали се добива по естествен начин. Най - големият производител и доставчик на корк в световен мащаб е Португалия.

cork_2.jpg


Ако се поинтересувате от модните тенденции в интериорния и архитектурен дизайн през последните няколко години ще установите, че коркът е предпочитан все повече сред специалистите в областта на вътрешното обзавеждане на дома. Това, което отличава корка от останалите материали за стенни и подови покрития е, че притежава изключително добри технически характеристики и придава уникален и стилен дизайн на дома.

cork_3.jpg


Корка е много добър термо и шумоизолатор, като топлоизолационните му качества надминават в пъти изолационните качества на специално разработените съвременни материали като пелистирол, пенопласт или минерална вата.
Монтажа на корковите покрития е изключително лесен, не изисква специални умения, а само сръчни ръце и усет за естетика.
Подходящ е за облицоване на стени и подове във всички помещения в дома, дори и в мокрите помещения, тъй като не позволява развитието на мухъл и гъбички и не допуска влагата.
Коркът притежава и естествена еластичност и добра абсорбация на механични вибрации, което е от голямо значение за комфорта и тишината в дома.

cork_4.jpg


Корковите покрития, без значение дали са предназначени за стенни облицовки или за подови настилки са пожароустойчиви, издръжливи на пряка слънчева светлина и което е най - важното не реагират на алкохоли, мазнини или бензини.
Сред всички изброени предимства на корка за малко да пропуснем едно от най - важните, а именно - той е красив. Цветовата гама, в която могат да се открият корковите покрития е изключително разнообразна като се започне от естествените оттенъци на корка - жълто, охра и кафяво и се стигне до различни комбинации и вариации.

cork_5.jpg


Потребителите казали Благодаря: Plamen11
  • Страница
  • 1
Модератори: Plamen11
Време за генериране на страницата: 0.13 секунди