Здравейте, Гост
Потребителско име Парола Запомни ме

Какво е пилен ръб?
(1 Разглеждат) (1) Гост
Облицовки
  • Страница
  • 1

Тема: Какво е пилен ръб?

Какво е пилен ръб? Отдавна (преди години) #164

  • black_tulip
  • Офлайн
  • Administrator
  • Публикации: 110
  • Карма: 92
Банята е едно от най - важните и скъпи помещения във всяко едно жилище. Всеки, който е обзавеждал баня знае, колко е трудно да се подберат подходящите мебели, душ кабини и аксесоари, така че в крайна сметка банята му не само да изглежда перфектно, но и да е удобна и функционална.

pilen_rub_1.jpg


Тук ще обясним на някои от вас за нещо, което придава един наистина перфектен завършек не само на банята, но и на всички помещения, където има поставен фаянс, теракот или гранитогрес - поставянето на завършващи лайсни или пилен ръб.
Ако ви предстои ремонт или обзавеждане на баня, пред вас стои един много важен въпрос - на какво да се спрете, за да добие банята ви изключително стилен и елегантен вид.
Ако нямате достатъчно време, можете да изберете нещо съвсем лесно и просто - само трябва да се обърнете или към някой дизайнер на интериорен дизайн или да се доверите на майстора, който ще постави плочките в банята ви и да ги оставите те сами да ви предложат различни варианти, с които да завършите помещението.
Ако обаче искате да участвате активно в обзавеждането на жилището си, тогава е добре сами да изберете на кой от двата варианта да се спрете.
Преди да изберете какво искате за банята си, просто си дайте време и разгледайте различните предложения и нови техники, които в момента са популярни. Снабдете се със списания за обзавеждане, попитайте майсторите за тяхното мнение, разгледайте баните на познатите и приятелите си. Не прибързвайте, защото банята е наистина най - скъпото помещение на дома и ако вземете грешното решение ще имате големи проблеми.
В момента най - модните начини да завършите напълно банята си са основно два: да използвате завършващи лайсни

pilen_rub_7.jpg


или да предпочетете пиления ръб.

pilen_rub_2.jpg


pilen_rub_3.jpg


pilen_rub_4.jpg


Лайсните не са лошо решение, тъй като придават стил и елегантност на помещението, но трябва да се съобразите с цвета на сифона, лайсната на душ кабината и цвета на аксесоарите, които искате на поставите.
Освен това лайсни има в почти 90% от съвременните бани и ако не искате да сте като всички останали нашият съвет е да изберете пиления ръб.

pilen_rub_5.jpg


Как се прави пилен ръб?

pilen_rub_6.jpg


В някой от европейските страни се продават плочки с фабричен пилен ръб, което е едно изключително голямо улеснение, но тъй като сме в България ще се наложи сами (или вашия майстор) да се справите с пиления ръб.
Можете да го направите по два начина - непрофесионално и грозно или красиво и професионално.
Пиления ръб се прави като се изпилят вътрешните страни на две плочки под 45 градусов наклон, така че когато се поставят на прага или колоните в банята между тях да няма никакво разстояние (фуга).
Внимание! Ако вашият майстор ви каже, че ще направи пилен ръб с ъглошлайф, това означава, че е непрофесионалист. Пиления ръб се прави на водно рязане, за да стане среза перфектен.


Последна промяна: Отдавна (преди години) от black_tulip.
Потребителите казали Благодаря: bushmena
  • Страница
  • 1
Модератори: Plamen11
Време за генериране на страницата: 0.11 секунди