Майстор БГ

Майстор БГ

Карма
Профилът е видян 6338 пъти
Потребител от Сряда, 25 Януари 2012 20:24
Последно на линия преди 10 години

За мен

Основна информация

Пол
Мъжки

Информация за контакт

Страна
Bulgaria
Уеб сайт
http://dekorativni-mazilki.com

Образование

Приятели

 • Още нямате приятели

Последна дейност

 • Пламен благодари за мнение в темата Обръщане на прозорци и врати
  kunena.thankyou преди 4046 дни
 • kunena.thankyou преди 4053 дни
 • Монтажът на топлоизолационни плоскости от полистирен преминава през няколко основни етапа, които включват: залепване на топлоизолационните плоскости, дюбелиране и полагане на стъклофибърна мрежа.
  При залепването на топлоизолационни плоскости има някой характерни особености, които трябва да се спазват. Като за начало е необходимо да се знае, че полагането на топлоизолацията започва отдолу на горе. Лепилният разтвор се нанася по периферията на плочите на ивици, тъй като това гарантира залепването на плоскостите здраво и по цялата им периферия и не дава възможност да се разместват. Другият много важен момент при монтажа на топлоизолацията е подреждането на плоскостите около прозорците и вратите. На тези места плочите трябва да бъдат подреждани така, че да не се образува фуга по ръбовете на прозорците. Това може да бъде постигнато като плочите, които се лепят около прозорците са цели, с изрязани части, където се намират ъглите на прозорците.
  Това, което не бива да се пренебрегва при монтажа на топлоизолационните плоскости обаче е правилото за задължително разминаване на листовете. Ако листовете не се разминат се получава снадка на листовете по цялата фасада и след време пропукването на мазилката е неизбежно, дори и да има стъклофибърна мрежа. След като се залепят няколко листа, се опъва тънко въженце, за да са всички листове в една равнина.

  Вторият основен етап при монтажа на EPS плоскости е дюбелирането .
  Важното при този етап е процеса да се извърши след пълното изсъхване на лепилото между стената и изолацията ( а не както е често срещано явление при алпийския способ – лепене, нивелиране с крак и дюбелиране. Абсолютно забранено. Почти винаги качеството е под всякаква критика.) При дюбелирането е желателно на 1 кв.м. да се поставят по 6 дюбела, като дюбелите се поставят в краищата на листовете и в средата. Поставянето на дюбелите се извършва чрез пробиване и поставяне с помощта на чук.  Много е важно да се спазва технологичната последователност и процеса на съхнене.
  Третият етап при монтажа на топлоизолацията е полагането на стъклофибърната мрежа..
  Преди вграждането на стъклофибърна мрежа листовете от топлоизолационния материал се шпакловат ( една ръка). Веднага след шпакловането на определения участък се поставя мрежата и се шпаклова отново. Задължително е стълкофибърната мрежа да остане между 2 слоя лепило. След като изсъхне лепилото се обръщат прозорци и врати и чак след пълното изсъхване на лепилото се прави втора ръка цялостна шпакловка. Задължително е шпакловъчната маса да е с фибри.

  Прочетете още
  kunena.post преди 4056 дни
 • kunena.thankyou преди 4070 дни
 • Едно от най - важните неща за това как ще изглежда дома ви и доколко ще има красив и стилен интериор е как ще декорирате стените и таваните в помещенията. Начините, по които можете да извършите декорацията са доста като най - популярните и предпочитаните от тях са поставянето на тапети или използването на вододиспресионни бои, известни под името латексови бои.
  В последните няколко години боядисването с латекс стана доста популярно, тъй като на пазара се появиха изключително много марки бои, които дават възможност да развихрите въображението си, що се отнася до декорацията на дома.
  Точно голямото разнообразие на латеск обаче може доста да затрудни избора ви, тъй като всички видове латексови бои имат както своите предимства, така и своите недостатъци. Все пак има няколко вида вододиспресионни бои, които притежават характеристики отличаващи ги от останалите видове лакекс.
  Преди да ви запознаем накратко с всеки един от тези класни видове бои е добре да знаете, че добро покритие на помещенията, които ще боядисвате ще постигнете единствено след перфектна шпакловка и задължително грундиране на стените. Добрата шпакловка или т. н „щлайфане на стените” ще ви осигури абсолютно гладки стени без неравности или пукнатини, а грундирането ще ви гарантира добро покритие и икономии на разходната норма на латекса. Препоръчително е грунда и латекса да са от една и съща търговска марка.
  Един от висококачествените видове латекс, който можете да откриете на пазара е Levis.  Той е признат от всички майстори като лидерът сред латексовите бои и макар, че е доста скъп като цена, декорацията с него си струва. Levis придава фин завършек на всяка една повърхност и е подходящ за всички помещения в дома. Цветовете му се изключително трайни, а покривността му е много голяма ( 5 литра от Левис покриват 45 - 55 кв.м. ). Устойчив на различни влияния, мие се и търпи поправки. Нанася се изключително лесно и съхне бързо, като след изсъхване „разпъва” добре и не личат следи дори и ако не сте професионален бояджия.
  Dulux е латекс с гарантирано качество и марка номер 1 на световно известният лидер в производството на лакове и бои AkzoNobel.  Дулукс притежава изключително добра покривност, нанася се много лесно, мие се и дори след почистване на отделни петна цветовете не се променят. С Дулукс стените получават изключително ефирен, нежен и гладък вид. Предлага се в изключително богата цветове гама, което дава възможност са декорирате стените си според вашите изисквания за цветове и различни нюанси.
  Златната среда в света на латексовите бои е гръцката марка Vernilac.  Вернилак притежава много голяма покривност, подходящ е за всякакви повърхности в това число и мокри помещения, бани и санитарни възли, както и за декорацията на фасадни стени. В сравнение с Levis и Dulux цената на Vernilac е по - ниска, като това не се отразява на качествата на латекса.
  За по - ниско бюджетни решения българските латексови бои като Боро, Леко, Дисповит притежават добри характеристики и се предлагат на цени доста по - ниски от тези на висококачествените марки вододиспресионни бои.
  Прочетете още
  kunena.post преди 4071 дни
 • Пламен благодари за мнение в темата Кабелни канали-видове и начин на монтаж
  kunena.thankyou преди 4106 дни
 • Майстор БГ създаде нова тема КАбелни канали-видове и начин на монтаж във форумите.
  Навлизането на съвременните технологии в живота и домакинствата ни доведе и до увеличаване на броя използваните кабели в жилищата, офисите, промишлените и обществените сгради. Понякога кабелите в жилищата ни са толкова много, че е наложително използването на специални системи за окабеляване, които не само да обезопасят кабелите в дома ни, но и да придадат красив и естетичен вид на цялата окабеляваща система.
  Тези системи за окабеляване се наричат кабелни канали и най - общо казано служат за безопасен монтаж на проводници в обществени и жилищни сгради. На българския пазар могат да се открият разнообразни видове кабелни канали всеки характеризиращ се със специфични особености и преимущества, което позволява да се изграждат разнообразни кабелни трасета според индивидуалните нужди на клиента. Кабелните канали притежават устойчива структурна система, което позволява сигурно и безопасно закрепване на кабелите. Каналните системи позволяват гъвкавост при монтажа, което ги прави много предпочитани за монтаж в жилища, офиси и административни и обществени сгради.
  Кабелните канали са изключително разнообразни, като едни от най - предпочитаните за монтаж за адаптируемите кабелни системи.Този вид кабелни канали притежават доста по - голям капацитет от останалите видове и са много добро решение в жилища и помещения, където има по няколко вериги. Адаптируемите кабелни канали се монтират най - често върху стената или като перваз и гарантират пълно обезопасяване на проводниците в жилището. Този тип кабелни канали са лесни за инсталация, притежават много добър естетичен вид и могат да се закупят с редица допълнителни аксесоари.
  DLP кабелните канали притежават предимството при необходимост да могат да бъдат разделяни посредством лайсна, като по този начин се обособяват различен брой секции.
  Двузоновите кабелни канали разполагат с две отделни секции ( зони ), който гарантират надеждността и сигурното обезопасяване на проводниците.
  Мини кабелните канали са много добро решение за по - опростено окабеляване.
  При монтаж на кабелни канали е необходимо да вземем под внимание някой основни неща:
  1) Желателно е кабелните канали да се монтират в ъглите между стените колкото може по плътно до ъгъла.

  Ако цвета на капака на кабелния канал ( който най - често е бял ) и стените са светли, може и да не се боядисва кабелния канал.

  Дори и да е максимално в ъгъла, пак остава лека фуга, която след като се напълни с акрилен силикон изчезва напълно.

  2) При монтажа на кабелните канали трябва да се съобразим какви и колко проводника ще минават през тях.

  Ако в самото начало тръгват повече проводници, а после намаляват, уместно е с какъвто размер на кабелните канали сме започнали, с такъв да завършим целия монтаж.

  3) Преминаването под 90 градуса се прави по два начина. Единият вариант е двата кабелни канала да се отрежат на 45 градуса (тук е работил някой виртуоз и всичко е под всякаква критика),

  а вторият - да се долепят един до друг.

  Много често макар и малки, но остават малки фуги. За да може да бъде монтажа перфектен, запълваме отново с акрилен силикон,

  избърсваме излишния и всичко е готово(9).
  4) Желателно е да монтажа на каналите да бъде извършен с дюбели и винтове. Често сме срещали да се лепят с разни лепила по стените и таваните. Дори и най - хубавите лепила действително лепят много силно, но те залепват канала към боята. А боята като няма хубава спойка с шпакловката? Ето какво може да се получи като се лепи кабелен канал (10). Десният край се е отлепил от стената.
  Акрилният силикон може да се боядисва и е най - евтиния на пазара. Служи за запъване на фуги и пукнатини например като тази (11), но дори и той не е в състояние да се справи с аматьорско изпълнение като това(12) (13). А ако качеството не стои на първо място и искате вместо пари да получите в най - добрия случай изгонване от обекта непременно монтирайте кабелните канали по долуописания начин. (14) (15) (16). След като го направите всеки, който го гледа ще ахне и ще възклицава ееееех, майсторе, майсторе ...
  Прочетете още
  kunena.post преди 4106 дни
 • Здравейте, това "пукане" за мен по скро е искра от разхлабена връзка. Щом таблото е с предпазители от този модел, е възможно патрона на предпазителя да няма добър контакт с болта който е на основата, или проводниците които влизат и излизат в основата на предпазителя да не контактуват хубаво ( болта който ги притяга се е разхлабил) . Ако разполагате с фенерче, изключете напрежението, така че в таблото да няма НИКАКВО напрежение. ПРЕДИ използването на отверката в таблотоизползвайте фазоуказател (фазомер) за отсъствие на напрежение. Светнете с фенерчето и притегнете всички връзки с отверка, притегнете и предпазителите в основите. След това пуснете напрежението. За тази вечер би трябвало да се оправи. Но в най скоро време потърсете помощ от квалифициран електротехник. Ще се радвам да съм ви бил полезен.
  Прочетете още
  kunena.post преди 4120 дни
 • kunena.thankyou преди 4138 дни
 • Изолационните материали, които се използват най - често за топлоизолация са стиропор, депрон, минерална ( каменна ) вата или фибран, като всеки един от тях има своите неоспорими качества.

  Предлаганите на пазара плоскости Фибран ( XPS ) са произведени от полистирен в добавка на различни разбухващи вещества. Чрез специална технология полистирена и разбухващите вещества се екструдират и от тях се оформя цяла плоскост с дебелина от 20 до 120 мм. Получената непрекъсната плоскост се нарязва и се оформя в различни големини и размери.

  Получения краен продукт ( фибран ) се състои от полистирен, който е съединение от въглерод и водород и разбухващи вещества или газове. Разбухващите вещества в изолационния материал заемат между 5 - 8 %, като в последните години в съответствие с новите европейски изисквания и наредби за разбухващи вещества се използват най – вече газове или вещества, които не оказват вредни влияния на околната среда. В крайна сметка Фибран е ( XPS ) изолационен материал, който представлява твърда, устойчива и хомогенна пяна със затворени полиедрични клетки.
  Изолационният материал Фибран е изключително подходящ за изолация на подове и сутерени, изолация на покриви, изолация на стени в мазета, изолация на основи на сгради и за хидроизолация.
  Екструдираните полистиренови платна Фибран притежават изключително добри характеристики като: много ниска топлопроводимост, висока механична устойчивост и висока якост при опън, ниска водо и влагоабсорбация, устойчивост на климатични промени и други. XPS плоскостите са трудно възпламеними, не се ядат от гризачи и много добре се съвместяват с различни строителни материали.
  Поради своята затворена клетъчна структура, която не дава възможност на стената да „диша” обаче екструдираните полистиренови плоскости не се препоръчват за външна изолация, освен за изолация на основи на сгради или външна хидроизолация.
  Фибран е перфектен изолационен материал за вътрешна топлоизолация, изолация на покривни и подови конструкции, изолация на топлинни мостове и други. Плоскостите Фибран могат да се режат, върху тях да се поставя мазилка, да се лепят плочки или да се поставят тапети. Притежават голяма плътност, която осигурява много добра топлоизолация и отлична хидроизолация.
  Прочетете още
  kunena.post преди 4138 дни
 • kunena.thankyou преди 4141 дни
 • Щом заговорим за топлоизолация на дома, първите изолационни материали за които се сещаме са фибран и стиропор, тъй като те са и най - популярни сред българските потребители. В това няма абсолютно нищо лошо, тъй като и двата материала притежават добри изолационни характеристики, но не бива да забравяме един друг изолационен материал, който притежава същите характеристики плюс още нещо.

  За разлика от други видове изолационни материали, каменната вата е единственият материал за изолация, който притежава топлоизолационни, звукоизолиращи, водоустойчиви и не на последно място по важност поражоизолиращи характеристики. Каменната вата се използва изключително успешно за топлоизолация на всички видове строителни конструкции, а и се предлага на не много високи цени.
  Този изолационен материал се произвежда по специална технология, с помощта на която се разтопяват вулканични скали и други примеси на висока температура ( около 1600 градуса ). От получената обща маса се изтегля нишка с дебелина от 6 - 10 μm., която се третира с различни минерална масла, които подобряват качествата и.
  Предлага се основно на плочи с различна дебелина или навита на ролки,

  като плочите могат бъдат твърди или полутвърди, с различна плътност и дебелина. Минералната вата на руло, която е и без допълнително покритие се препоръчва за изолация на места, където няма голям натиск като подпокривни конструкции, подова изолация ( поставя се под подовото покритие ) и други.
  Каменна вата с плътност 30-50 кг/куб.м. намира най-често вътрешно приложение - над окачен растерен таван, таван от гипсокартон, преградна стена или предстенна обшивка,

  а по-високите плътности 120-180 кг/куб.м. се препоръчват се за полагане на фасадни конструкции, стени тип „сандвич” или за директен монтаж.
  Каменната вата е един от най – ефективните изолационни материали, тъй като притежава изключително добри характеристики.По отношение на топлоизолационните си качества тя е ненадмината, тъй като коефициентът и на топлопроводимост е 0,029 - 0,040 W/m.K.
  Каменната вата не гние, устойчива е на химикали и наличие на микроорганизми и нещо, което е от много голямо значение - може да бъде рециклирана.
  Изключително устойчива на атмосферни влияния, изолационната вата може да устои на температури от - 60 градуса до цели + 400 градуса, което я прави много подходяща за предпазване на жилищата от пожар.
  Този много добър изолационен материал притежава и отлични шумоизолиращи качества, което го прави доста добро решение особено в големите панелни блокове и междуетажните пространства.
  Каменната вата намира различни приложения като може да се използва не само за изолация на жилища, но и за изолация на тръби, бойлери и други.
  Изолацията с каменна вата гарантира не само добра изолация на жилището, но и спестяване на разходи за електроенергия, което само по себе си е едно много важно качество.
  Прочетете още
  kunena.post преди 4141 дни
 • Пламен благодари за мнение в темата Стъклена вата-предимства и приложения
  kunena.thankyou преди 4144 дни
 • Майстор БГ създаде нова тема Стъклена вата-предимства и приложения във форумите.
  Стъклената вата е високотехнологичен продукт, който притежава изключително добри топло и звукоизолиращи качества, но незнайно защо е малко пренебрегнат и непознат за българските потребители. Този изолационен материал има различни приложения както за топло и звукоизолация на жилищни и промишлени сгради, така и за изолация на електрически уреди, противопожарни стени и други.
  Доста често потребителите задават въпроса с какво стъклената вата се различава от минералната и как се произвежда този изолационен материал.

  Стъклената ( минерална ) вата се произвежда от един от най - разпространените материали на планетата, а именно пясък, към който се прибавя рециклирано стъкло. Двата материала се разтопяват при температура от около 1450 градуса в електрическа пещ, като след разтапянето на двата продукта се получава смес, която преминава през специални центрофуги от въртящи се дискове, за да се получат фибри с размери от около 5 - 6 µm. Процесът на производство на стъклена вата приключва след като към така получените фибри се добавят лепила и добавки. Изолационният продукт се пресова и навива на ролки. Стъклената вата се предлага в търговската мрежа под формата на ролки


  или плочи с различна плътност в зависимост от приложението.

  Изолационният продукт има много приложения, тъй като благодарение на фибрите си, стъклената вата притежава изключителни топлоизолационни, звукоизолиращи и пожароустойчиви характеристики, а благодарение на нейното леко тегло, гъвкавост и еластичност я правят предпочитана за приложение в различни категории в строителството и бита.
  Стъклената вата успешно се прилага в жилищни, административни и обществени сгради, при топлоизолация и звукоизолация при различни покривни конструкции,

  за изолация на вътрешни преградни стени, при обшивки на стени и прегради и т. н.
  Изолационният материал се прилага и за топлоизолация и пожарна защита при тръбопроводи, паропроводи, вътрешни преградни стени, покривни конструкции в промишлени и търговски сгради.
  За разлика от останалите изолационни материали стъклената вата се използва и за изолация и пожарна защита и при производството на домакински електроуреди като бойлери, печки и други.
  Стъклената вата има широк спектър на приложения и притежава изключителни топлоизолационни, звукоизолационни и пожароустойчиви характеристики, като почти няма област в строителството, която този изолационен материал не покрива.
  Прочетете още
  kunena.post преди 4144 дни
 • Желателно е да се направи. Ако не се направи няма гарнция, че след време няма да започнат проблеми.
  Прочетете още
  kunena.post преди 4148 дни