Сухо строителство

Написана от Майстор БГ. Posted in Строителни услуги

Сухо строителствоЕдинствено с материалите за сухо строителство могат да бъдат създадени неповторими интериорни форми, които не само реализират дори и най-смелите дизайнерски идеи, но в същото време решават проблеми по звукоизолация, топлоизолация, акустика и пожароустйчивост на едно помещение. Гипсокартонът е екологично чист строителен материал, който се използва в интериора за облицовка, изграждане на тавани и преградни стени.Той е много популярен в сухото строителство, защото чрез него могат да се направят не само гладки повърхности, а и сложни комплексни и овални форми, които създават неповторим уют в дома и офиса. След като опознаем възможностите му, единственото ограничение, което имаме при проектирането на вътрешния дизайн е нашата фантазия.

Изделията от гипсокартон са по - евтини от конвенционалните методи за изграждане на интериор. Освен това, системите за сухо строителство могат да се прилагат през всички сезони, а строителните отпадъци са сведени до минимум. Без съмнение, сухото строителство е привлекателно както за инвеститорите, така и за изпълнителите на даден обект.

Особена популярност добиха окачените тавани от гипсокартон, които не само скриват недостатъците на бетонната плоча, а и позволяват сравнително лесното интегриране на модерни осветителни тела и ефекти. Освен това те са относително неголяма инвестиция, която повишава в пъти стойността на имота.

В помещения с висока влажност се използва водоустойчив гипсокартон, който може да „диша” и отделя влагата без да я задържа. Там, където има специални изисквания за пожаробезопасност, се прилага специален гипсокартон, в чийто централен слой са добавени фибри и други компоненти, които повишават неговата устойчивост на огън.