Здравейте, Гост
Потребителско име Парола Запомни ме

Окачени тавани от растер
(1 Разглеждат) (1) Гост
Сухо строителство
  • Страница
  • 1

Тема: Окачени тавани от растер

Окачени тавани от растер Отдавна (преди години) #114

  • black_tulip
  • Офлайн
  • Administrator
  • Публикации: 110
  • Карма: 92
От доста време насам окачените тавани без значение дали са от гипсокартон или от растер са предпочитани за монтаж както от отделните домакинства, така за монтаж в обществени, административни сгради и офиси. Окачените тавани притежават много добри технически характеристики, с тях помещенията добиват свеж и елегантен стил и не на последно място и двата вида тавани са лесни за монтаж и поддръжка. Докато окачените тавани от гипсокартон са предпочитани за монтаж в частни домове, то таваните от растер намират приложение най - вече в административни, обществени сгради, офиси и заведения.

rasteren_tavan.jpg


Има няколко основни предпоставки, които превръщат таваните от растер в по - предпочитани за обществени сгради и това са тяхната изключително добра устойчивост, лесна поддръжка, добра топлоизолация, звукоизолация и пожароустойчивост.
Голямо предимство на окачените тавани от растер е и това, че при тях не се налагат довършителни работи, което е задължително при монтажа на окачените тавани от гипсокартон.
За разлика от таваните от гипсокартон, таваните от растер са съставени от отделни пана, които при необходимост могат лесно да се демонтират и да се подмени единствено дефектиралото пано. Освен това при този тип тавани е възможно при необходимост да бъдат поставяни допълнителни кабели, осветление и други без това да нарушава целостта на тавана или да се налагат други последващи ремонти.
Окачените тавани от растер могат да се открият в изключително богата гама от цветове и текстури на паната и конструкциите.

tavan_t_raster.jpg


Монтажът на окачените тавани от растер, както и на таваните от гипсокартон не се влияе от атмосферните влияния и може да бъде извършван по всяко време без това да окаже влияние на качествата на монтираните тавани.
В заключение можем да кажем, че този вид окачени тавани са многофункционални, сравнително евтини, лесни за монтаж и поддръжка и гарантират изключително голямо разнообразие от възможности за естетическо оформление на таваните.
Потребителите казали Благодаря: Plamen11
  • Страница
  • 1
Модератори: Plamen11
Време за генериране на страницата: 0.11 секунди