Здравейте, Гост
Потребителско име Парола Запомни ме

Основни инструменти за боядисване
(1 Разглеждат) (1) Гост
Боядисване
  • Страница
  • 1

Тема: Основни инструменти за боядисване

Основни инструменти за боядисване Отдавна (преди години) #105

  • black_tulip
  • Офлайн
  • Administrator
  • Публикации: 110
  • Карма: 92
Лятото дойде и е време за ремонти или освежаване на жилищата. За някой боядисването е досадна задача, с която предпочитат да натоварят майстори – бояджии ( и може би това е добра идея ), но за някой да боядисат дома си означава да вземат дейно участие и да си докажат, че могат да се справят и с тази задача.
Боядисването обаче може да изглежда много лесно, но когато започнем да боядисваме сами се оказва не толкова проста задача.
И така, ако досега не сте боядисвали сами жилището си ще трябва да се погрижите не само за покупката на боя, но за подходящите инструменти с които ще боядисате бързо и лесно. Основните инструменти, които ще са ви необходими са

paint_roller_2012-07-10.jpg


валяк, четки, гъбичка или хартиено тиксо за отсичане.
Преди да започнете да нанасяте боята е добре, ако по стените и таваните има неравности или подкожушена стара боя да ги отстраните с шпакла или ситна шкурка, за да можете по - лесно и безпроблемно да нанесете новата боя по стените и таваните в жилището си.
Първото, което трябва да направите е внимателно да отсечете линиите между тавана и стените или ако сте решили да решите помещението си в два или няколко цвята. Отсичането става с помощта на няколко основни инструмента - валяк с перо,

valyak_za_otsichane_2012-07-10.jpg


гъбичка,

instument_za_otsichane_1_2012-07-10.jpg


instument_za_otsichane_2_2012-07-10.jpg


тиксо или майсторското изпълнение - отсичане само с помощта на четка. Добро решение за непрофесионалисти е отсичането с хартиено тиксо, като тиксото трябва да се махне веднага след като приключите отсичането.
Основното правило при отсичането е, че трябва да се извършва „мокро в мокро“ - отсичате и веднага след това боядисвате. Времето от отсичането до боядисването трябва да е колкото може по-малко.
Идеалният вариант е отсичането да се извършва от двама човека – единият отсича и другият след него веднага боядисва.
Така можете да бъдете сигурни, че с каквато и боя да боядисвате, няма да има разлика между отсеченото и боядисаното. В противен случай, често се наблюдава разлика в цвета. Четките, с които ще боядисвате също са от голямо значение затова не се скъпете и не ги подценявайте.
За големи участъци използвайте широки и плоски четки, а малки за ъгли и ръбове. Ако сте решили да боядисвате с акрилни бои на водна основа можете да използвате четки със синтетични косми. С каквито и четки да се снабдите обаче ще ви е трудно да се справите без така наречените „мечета”. В зависимост от това какво точно искате да постигнете можете да използвате: мече с къси косми се препоръчва за нанасяне на акрилни и латексови бои, а мече с дълъг косъм се използва най-често при боядисване и грундиране на фасасди.

paint_roller_1_2012-07-10.jpg


Дунапрененото мече за малки повърхности.
Разбира не бива да забравяте да прибавите към покупките си и специалната ваничка за дозиране на боята и сте готови да сте пробвате като майстори - бояджии.

vanichka_za_boyadisvane_2012-07-10.png


Потребителите казали Благодаря: Plamen11
  • Страница
  • 1
Модератори: Plamen11
Време за генериране на страницата: 0.11 секунди