Здравейте, Гост
Потребителско име Парола Запомни ме

Основни начини за премахване на блажна боя
(1 Разглеждат) (1) Гост
Боядисване
  • Страница
  • 1

Тема: Основни начини за премахване на блажна боя

Основни начини за премахване на блажна боя Отдавна (преди години) #123

  • black_tulip
  • Офлайн
  • Administrator
  • Публикации: 110
  • Карма: 92
Преди години, когато времената са били по - оскъдни или просто защото много от съвременните бои, които използваме днес не са били толкова познати, в почти всички домове се е използвала блажна боя, особено в мокрите помещения. Разбира се блажната боя има своите предимства и тя до днес се използва, но не нейните преимущества са целта на тази статия.
Днес ще се опитаме да ви разпознаем с начините за нейното отстраняване, тъй като все по - често към нас се обръщат клиенти с подобна молба.
Който не се е опитвал да отстрани блажна боя от банята, стената или вратата в дома си, само той не знае колко трудно, бавно и уморително е това. Обикновено хората пробват какви ли не начини за отстраняване, но блажната боя особено, ако е много стара и на няколко пласта се отстранява наистина изключително трудно.
Ако и на вас ви се налага да отстраните блажна боя от стените или банята си е добре да знаете, че съществуват няколко начина, които са доста ефикасни и могат да ви свършат чудесна работа.
Единият от начините е да опитате да свалите боята, като използвате различни препарати или казано иначе да пробвате с химически методи.
Има няколко препарата, които биха ви били от полза, но като че ли най - голяма ефект има препарата „Терминатор”.

Terminator.png


Той е съставен от смес от органични разтворители и специални добавки. Предимството на „Терминатор” е, че смъква боята до основата и не поврежда почиствания елемент, а недостатъкът му е, че е ефективен само, ако пласта боя е единичен.
С химическия препарат се работи лесно, като това което трябва да направите е да намокрите блажната боя обилно с препарата и да я оставите да набъбне. След това с помощта на шпакла ще я отстраните лесно.
Вторият метод за отстраняване на боя е с помощта на пистолет с горещ въздух или както е по - известен „метод на сгорещяване”. С помощта на пистолета с горещ въздух се нагрява повърхността покрита с блажна боя, като струята горещ въздух трябва да се разпределя равномерно, за да не се възпламени боята и след това отново с шпакла отстранявате внимателно боята.

premahvane_na_blajna_boia.jpg


Този метод е доста ефикасен, но трябва да се прилага бързо и да се работи едновременно с двете ръце - с едната се нагрява боята, с другата се отстранява с шпаклата.
Третият метод е много ефикасен, особено ако пластовете блажна боя са много, но е доста мръсен и трудоемък. Все пак, ако решите да го пробвате, ще ви кажем, че отстраняването на боята става с помощта на ъглошлайф, или с дрелка с телена четка отпред.

premakhvane_na_blazhna_boya.jpgПоследна промяна: Отдавна (преди години) от black_tulip.
Потребителите казали Благодаря: Plamen11
  • Страница
  • 1
Модератори: Plamen11
Време за генериране на страницата: 0.11 секунди