Здравейте, Гост
Потребителско име Парола Запомни ме

Магнитни датчици ( МУК ) – място за монтаж
(1 Разглеждат) (1) Гост
Монтаж на сигнално-охранителна техника
  • Страница
  • 1

Тема: Магнитни датчици ( МУК ) – място за монтаж

Магнитни датчици ( МУК ) – място за монтаж Отдавна (преди години) #100

  • black_tulip
  • Офлайн
  • Administrator
  • Публикации: 110
  • Карма: 92
До преди двадесетина години едва ли някой се е сещал да подсигурява дома или офиса си с алармени системи и допълнителна охрана и едва ли на някой му е хрумвало да монтира солидни, блиндирани екстериорни врати. Днес обаче за съжаление реалността е такава, че ако искате да се предпазите от взлом и нежелани посетители се налага да вземете предпазни мерки. Един от начините да го направите е да монтирате магнитно - управляеми контакти или иначе казано магнитни датчици ( МУК ). Магнитните датчици са част от периметърната охрана на дома или офиса и намират приложение за защита на врати и прозорци. В днешните несигурни времена използването на магнитни датчици за защита на входни ( екстериорни ) е не само препоръчително, но и задължително, тъй като МУК имат за основна задача да осигурят закъснителна зона ( т. е. да забавят нарушителите ), а в случай на евентуалното им елеминиране това води до незабавно преминаване в режим „аларма”.
Магнитно Управляемите Контакти ( МУК ) е препоръчително да се монтират възможно по възможност в края на входната врата или прозореца към отваряемата част, тъй като колкото по в края е монтиран магнитния датчик, толкова по - чувствителен ще бъде той. Разстоянието за сработване на повечето от магнитните датчици е около 1 - 2 см. и ако те бъдат монтирани в горният край по средата на вратата или към пантите, вратата към бравата ще се отвори 5 - 15 см. и датчика няма да сработи.
Магнитните датчици са задължителни като част от цялостното обезопасяване на дома или офиса, тъй като вратите и прозорците са местата, от където проникват и нарушителите. Монтирайки МУК на вратите и прозорците си вие си осигурявате сигурна защита на дома и предпазвате имуществото си от посегателства.

muk-1.jpg


muk-2.jpg


muk-3.jpg


muk-4.jpg
Последна промяна: Отдавна (преди години) от black_tulip.
Потребителите казали Благодаря: Plamen11
  • Страница
  • 1
Време за генериране на страницата: 0.11 секунди