Здравейте, Гост
Потребителско име Парола Запомни ме

Микровълнови обемни датчици
(1 Разглеждат) (1) Гост
Монтаж на сигнално-охранителна техника
  • Страница
  • 1

Тема: Микровълнови обемни датчици

Микровълнови обемни датчици Отдавна (преди години) #117

  • black_tulip
  • Офлайн
  • Administrator
  • Публикации: 110
  • Карма: 92
Начините по които можете да охранявате жилището, офиса, складовото пространство или търговските си обекти са наистина много и единствено от вас зависи дали ще монтирате сами алармена система, ще се доверите на фирма за охрана или ще се опитате да предпазите имуществото си с обучени кучета - пазачи. Изборът е огромен, затова преди да се насочите към определен вид охрана е добре да се запознаете малко по - подробно с различните варианти и да изберете най - подходящия за вас и вашето лично имущество. В случай, че се затруднявате е добре да се обърнете към професионална фирма за охрана, която може да извърши предварителен оглед на обекта и да ви насочи в правилната посока. Ако пък имате желание да монтирате датчици за охрана сами е добре подробно да се запознаете с всеки от тях и да се насочите към този вид, който ще ви бъде от полза. За да сме ви и ние от полза ще ви запознаем с едни от тях - микровълновите датчици.

mikrovlnov_datchik_mw_21_pd.png


Този тип датчици работят на принципа на приемане и предаване на микровълни. Те генерират енергия в микровълновия обхват на електромагнитния спектър и функционират като волуметрично устройство реагирайки на промяната в честотата ( наричан още Доплеров ефект) или промяна на количеството приемана обратна енергия, което се получава, ако в обхвата на датчика е преминал обект. За разлика от обемните инфрачервени датчици, микровълновите датчици са най – чувствителни, когато обектът се движи срещу тях, тъй като прихващат промяната в количеството обратна енергия и са най-нечувствителни, ако обектът ги пресича перпендикулярно. Освен това микровълновите обемни датчици имат обхват от 10-40 метра (а има микровълнови бариери и до 400 м)

mikrovlnov_datchik_MRX-220.png


и могат да засичат трептения през стъклени и други прегради, тъй като те са прозрачни за тях. Много добро решение е в един корпус да са два различни типа сензора а именно пасивен инфрачервен датчик и микровълнов датчик (PIR + MW).

mikrovlnov_datchik_EDS-Duo_MRX-300.png


Този вид охранителни датчици съчетават предимствата на двете технолигии и премахват техните недостатъци. По високите класове от тях могат да се може да се избере дали двата сензора да работят в схема И, или в схема ИЛИ. При схема И за да подаде сигнал охранителният датчик към алармената система трябва да сработят и двата сензора, а при схема ИЛИ – който от двата да сработи датчика сработва. Комбинираните датчици (PIR+MW) могат да бъдат за външен или вътрешен монтаж, и размерите им могат да бъдат най-разнообразни.

mikrovlnov_datchik_MR-CRT.png


murena_mikrowave_sensor.png


Микровълновите обемни датчици е желателно да се монтират в помещения, които са с по-големи размери от обхвата на датчика.
Потребителите казали Благодаря: Plamen11
  • Страница
  • 1
Време за генериране на страницата: 0.12 секунди