Здравейте, Гост
Потребителско име Парола Запомни ме

Къде се монтира трансмитера на СОТ
(1 Разглеждат) (1) Гост
Монтаж на сигнално-охранителна техника
  • Страница
  • 1

Тема: Къде се монтира трансмитера на СОТ

Къде се монтира трансмитера на СОТ Отдавна (преди години) #85

  • black_tulip
  • Офлайн
  • Administrator
  • Публикации: 110
  • Карма: 92
В последните няколко години със зачестяване на кражбите и опитите за взлом в домовете все по - голяма част от домакинствата прибягват до услугите на фирми, които предлагат охрана. Охраната на частните жилища се извършва най - често с помощта на монтиран СОТ (сигнално - охранителна техника ), която пък от своя страна е свързана с централата на компанията за охрана и в случай на опити за незаконно нахлуване в жилището подава алармен сигнал, който се приема от дежурните и към мястото на получения сигнал тръгват специализирани екипи на СОД ( сигнално - охранителна дейност ).
Всяка една охранителна техника, която е поставена в дома е съставена от няколко основни елемента, за да може да върши работата си добре. Наред всички необходими датчици, клавиатури и контрол за достъпа от изключително голямо значение е и трансмитера и избора на подходящото място, където той да бъде монтиран. Може би ще попитате какво е трансмитер и защо е толкова важен той?
Всъщност трансмитерите са вид предаватели, които служат за предаване на сигнала от централата до дежурния център на охранителната фирма. Неговият професионален монтаж и подходящото място за монтиране е изключително важно не само поради безопасността ви, но и заради една друга не по малко важна причина, а именно за да бъде дома ви прегледен и в добър естетически вид.
Ако трансмитера бъде монтиран в близост до входната врата, това може да доведе до неприятни последици, тъй като нарушителите могат много лесно да го повредят още с нахлуването в жилището ви и по този начин да неутрализират алармената система, която няма да подаде своевременно сигнал към охранителната фирма.
Освен това, ако разгледаме естетическата страна на въпроса ще видим, че макар трансмитерите да са поставени в затворени бели кутии, това не е особено добре и стилно издържано. Затова е добре при монтаж да се използват щкафове, рафтове, а защо не и гардероби в които да се монтират тези толкова важни устройства. От една страна нарушителите няма да могат да ги обезвредят, а от друга страна, те ще бъдат скрити и няма да се виждат и дразнят окото на посетителите в дома.

transmiter_1.jpg


transmiter_2.jpg


transmiter_3.jpg


transmiter_4.jpg
Последна промяна: Отдавна (преди години) от black_tulip.
Потребителите казали Благодаря: Plamen11
  • Страница
  • 1
Време за генериране на страницата: 0.12 секунди