Здравейте, Гост
Потребителско име Парола Запомни ме

HD - SDI – развитието на аналоговите камери
(1 Разглеждат) (1) Гост
Видеонаблюдение
  • Страница
  • 1

Тема: HD - SDI – развитието на аналоговите камери

HD - SDI – развитието на аналоговите камери Отдавна (преди години) #101

  • black_tulip
  • Офлайн
  • Administrator
  • Публикации: 110
  • Карма: 92
Само до преди няколко години, да се постигне добро качество на видео изображенията беше възможно единствено със системи базирани на IP базирани мрежи. Днес новите технологии и иновациите в аналоговите системи позволяват видео изображението да се прехвърли по аналогов кабел, като при това качеството на изображението да е с изключително голяма детайлност. Цялата тази промяна в аналоговите системи за наблюдения стана възможна благодарение на появата на аналогови системи от нов вид HD - SDI или иначе казано „дигитален сериен интерфейс за високоскоростно видео предаване на данни със скорост до 1,5 Gb/сек.
High - Definition Serial Digital Interface (HD - SDI) може да се използва при видеокамери, които поддържат видео с висока резолюция HD, да се свърже фотоапарат към оборудването за редактиране на видео, към видео устройство или към HD TV телевизор.
indoor_hd-sdi.png

На външен вид иновативните DVR не се различават чувствително от по - старите си събратя, но дават възможност към тях да бъде свързана видео камера HD - SDI, което на практика означава да имате възможност да получите изображение с висока резолюция, което досега беше възможно единствено за NVR мегапикселови IP камери.
Използването на нови технологии в аналоговите системи има за цел те да бъдат естествено надградени и усъвършенствани. Това става възможно като се използват старите превключващи системи базирани на коаксиални линии. С други думи налице е възможност с малки подобрения на старите си системи за наблюдение да постигнете високо качество на изображението. За да го направите е нужно единствено да смените старата си камера и видео с High - Definition Serial Digital Interface ( HD – SDI ). С новия сериен интерфейс ще си осигурите много по - детайлна картина на наблюдаваните обекти. Монтажът и експлоатацията на HD - SDI не изисква специални умения.
Най - голямото предимство на HD - SDI е минималната загуба на данни от изображението и почти нулевия процес на закъснението на видео изображението (т .е. в мига на заснемане вие ще го видите почти мигновено ). Това прави техниката снабдена с HD - SDI много подходяща за охрана на обекти, където пътникопотока е доста голям ( магазини, летища, банки т. н. )
HD-SDI-HR1S.png


HD-SDI-scb_6000.png


Обхвата и качеството на сигнала зависи от качеството на коаксиалните кабели като по принцип за ефективната работа на HD максималното разстояние е 100 м.


HD-SDI-2.png
Потребителите казали Благодаря: Plamen11
  • Страница
  • 1
Време за генериране на страницата: 0.14 секунди