Здравейте, Гост
Потребителско име Парола Запомни ме

Видове системи за пожароизвестяване
(1 Разглеждат) (1) Гост
Пожароизвестяване
  • Страница
  • 1

Тема: Видове системи за пожароизвестяване

Видове системи за пожароизвестяване Отдавна (преди години) #86

  • black_tulip
  • Офлайн
  • Administrator
  • Публикации: 110
  • Карма: 92
Живеем във времена, в които много от продуктите, които използваме в бита си съдържат в себе си синтетични или взривоопасни материали, което многократно увеличава опасността от възникване на пожари. Доста често не сме в състояние да открием възникващия пожар и да го предотвратим в началния му стадий и това може да се окаже доста опасно не само за материалните ни вещи, но и за нашето здраве и живот. Не рядко се случва пожарите да възникнат от електрически печки, запалени и неизгасени цигари и дори от неправилно поставен в близост до запалими материали електрически уред.
За наша радост живеем и във времена, в които модерните системи и технологии работят в наша полза и именно едни такива системи могат да предпазят живота и имуществото ни от пожар.
Системите за пожароизвестяване ( ПИС ) са един от най - ефективните и сигурни начини да успеем да локализираме пожара в началния му стадий и да намалим значително загубите на материално имущество и предотвратим възможността да пострадат хора.
Какво представлява пожароизвестяващата система и какви са нейните функции?
Пожароизвестяващата система представлява автоматична система, чиято основна задача е да открива възникващи пожари и да известява чрез звукова сигнализация обитателите на дома или сградата, да изпрати сигнал за пожарна тревога до съответния дистанционен център и да включи поражогасителната инсталация.
Основните видове системи за пожароизвестяване са два: адресируеми и конвенционални. Разликата между двата основни типа системи за пожароизвестяване се състои основно в начина им на окабеляване и свързване на отделните елементи за известяване ( ПИ ). При конвенционалните ПИС се монтират няколко елемента в една линия, като по този начин се образува зона или група. Недостатъкът при този вид системи за пожароизвестяване е, че при възникване на пожарна обстановка се включват всички датчици едновременно, тъй като системата не може да локализира кой от всички ПИ ( пожароизвестители ) се е активизирал.

Fire_alarm_systems_Unipos_FS5100.png


Адресируемите пожароизвестяващи системи имат кръгова структура, което означава, че движението на информацията е двупосочно, което дава възможност да се локализира с точност мястото на пожара.


notifier-tuch-screen-systems.png


notifier-fire-alarm-systems.png
Последна промяна: Отдавна (преди години) от black_tulip.
Потребителите казали Благодаря: Plamen11
  • Страница
  • 1
Време за генериране на страницата: 0.10 секунди