Здравейте, Гост
Потребителско име Парола Запомни ме

Вандалоустойчив контрол на достъп
(1 Разглеждат) (1) Гост
Контрол на достъп
  • Страница
  • 1

Тема: Вандалоустойчив контрол на достъп

Вандалоустойчив контрол на достъп Отдавна (преди години) #104

  • black_tulip
  • Офлайн
  • Administrator
  • Публикации: 110
  • Карма: 92
В днешните доста опасни времена, в които всекидневно се извършват обири, нарушава се правото ни да бъдем спокойни и сигурни дори у дома си, почти няма жилищен блок, където не са монтирали системи за контрол на достъп. Системите за контрол са от голяма полза особено ако живеем в голям жилищен блок, където хората почти не се познават и всеки може да влезе или излезе безпрепятствено.
В момента в търговската мрежа могат да се открият изключително много различни и разнообразни системи за контрол на достъпа, като някой от тях са снабдени с ключове, а други със специални чипове или карти, с които се контролира достъпа на лицата влизащи или излизащи от сградата.
Понеже се намираме в България обаче в последно време се наблюдава едно много интересно явление, а именно появиха се доста вандали, които едва дочакват да се монтира системата за контрол на достъпа и правят опити ( доста често успешни ) да и нанесат непоправими щети.
За да се избегне този неприятен момент има няколко начина, като един от най - сигурните за сега е да се приложи едно типично българско изобретение наречено вандалоусточив контрол на достъп.
Какво означава това и как можем да монтираме вандалоустойчив контрол на достъп?
Ако имате проблеми с вандали и вандалски прояви и ви е дошло до гуша постоянно да се обръщате към техниците, които са извършили монтажа на системата за достъп с молба да я поправят, можете да използвате познатия и изпитан метод на използване на комбинацията от дебела желязна ламарина, електрожен и някой който умее да заварява добре.
Това, което трябва да направите след като техниците монтират системата за контрол на входа на блока или кооперацията ви е да поставите кабелите, които свързват системата за достъп с компютъра в метали тръби или квадратен/правоъгълен метелен профил ( за да не могат вандалите да ги изскубнат ). Следващото действие, което трябва да предприемете е с помощта на метални профили и ламарина да подсигурите входната врата, за да предпазите ключалката от разбиване.
Разбира се, след като обезопасите входната си врата е добре да я боядисате, за да има прегледен вид и вече имате сигурен вандалоустойчив контрол на достъп, с който вандалите няма да успеят да се справят лесно.
Преди да си направим вандалоустойчив контрол на достъп са ни необходими някои неща : метална шина ( препоръчително е тя да бъде поне 5мм ), електрожен, ъглошлайф и умения за заваряване.
Все още на някой от входовете на жилищните кооперации входните врати се отварят навътре и с контрола на достъп трябва да се импровизира. Първо заваряваме 2 парчета от металната ламарина на буквата Г, за да има за какво да монтираме металната планка за магнита.

vandal_access_control_1.jpg


vandal_access_control_2.JPG


Има болт за захващане на металната планка, към вратата/металната шина, но изрично бяхме предупредени от домоуправителя, че вандалоустойчивия контрол на достъп трябва да бъде прихванат възможно най - здраво и заварихме металната планка за шината.

vandal_access_control_3.JPG


След това започваме с направата на защитните кутии за магнитите пак от същата метална шина. Разкрояваме по дължина и ширина и започваме да заваряваме.

vandal_access_control_4.JPG


След като сме заварили, шлайфаме заварките с ъглошлайф

vandal_access_control_5.jpg


и заваряваме металната кутия към касата на вратата.

vandal_access_control_6.JPG


vandal_access_control_7.jpg


vandal_access_control_8.jpg


Предварително сме свързали магнита и след това захранващият проводник поставяме в защитен квадратен метален профил 14ммХ14мм. и заваряваме за касата на входната врата. Изпробваме системата и след като се уверим, че функционира безпроблемно, започваме с довършителните работи – китване, шлайфане и боядисване. Първият етап от довършителните работи започва с полагане на полиестерен кит с нишки.

vandal_access_control_9.JPG


vandal_access_control_10.JPG


vandal_access_control_11.JPG


Като изсъхне шлайфаме първо с едра и после със ситна шкурка. За малките дупчици и неравности използваме другият модел автомобилен кит. Преди да боядисаме използваме шкурка със зърненост 240,

vandal_access_control_12.jpg


vandal_access_control_13.jpg


400 и накрая 600 за да сме сигурни, че като се боядиса ще изглежда добре. След като сме го изшлайфали

vandal_access_control_14.jpg


използваме хартиено тиксо за отсичане, за да не изцапаме при боядисване касата на вратата.

vandal_access_control_15.jpg


vandal_access_control_16.JPG


Боядисваме 2 - 3 слоя

vandal_access_control_17.jpg


и след като изсъхне всичко е готово.

vandal_access_control_18.jpg
Последна промяна: Отдавна (преди години) от black_tulip.
Потребителите казали Благодаря: bushmena, Plamen11
  • Страница
  • 1
Време за генериране на страницата: 0.13 секунди