Здравейте, Гост
Потребителско име Парола Запомни ме

Правила на Форума Майстор БГ
(1 Разглеждат) (1) Гост
За сайта Майстор БГ!
  • Страница
  • 1

Тема: Правила на Форума Майстор БГ

Правила на Форума Майстор БГ Отдавна (преди години) #5

  • ivo
  • Офлайн
  • Administrator
  • Публикации: 3
  • Карма: 0
Правила на Форума Майстор БГ
1. Кое къде да се пише?
Когато създавате тема се уверете, че я пускате в правилния раздел, че и заглавието и самото й съдържание са написани на кирилица и спазват съответните за раздела правила (ако има допълнително указани такива). Ако имате предложения за нови раздели, моля пишете на модераторите и администраторите.

2. Кирилица
Писането на кирилица във форума е абсолютно задължително.
Теми, чиито заглавия са написани на латиница, но съдържанието е на кирилица биват изтрити без предупреждение и без да бъдат преглеждани от модератор или администратор. Същото важи и за теми, чиито заглавия са на кирилица, но съдържанието им е на латиница и най-вече за такива, които са изцяло написани на латиница (и заглавието и съдържанието).

3. Триене на мнения
Дадено мнение бива изтрито, ако е написано на латиница (или част от него е на кирилица и част на латиница с изключение на случаите, в които естеството на въпроса го изисква. Арогантно поведение от страна на автора му; мнения целящи "спам"-ене (реклама на други сайтове, онлайн игри, форуми и т.н., които по някакъв начин засягат Майстор БГ ), също така "флууд" няма да бъде толериран по абсолютно никакъв начин и същия ще бъде трит без предупреждение и/или обяснение!

4. Триене на теми
Дадена тема бива изтрита ако не отговаря на правилото за писане на кирилица или:
- се повтаря с друга тема;
- не отговаря на правилата на конкретния раздел (ако са указани такива);
- заглавието е несъдържателно, тоест "въпрос", "предложение", "защо", "как", "кога", "продавам" и т.н. включително и нецензурни думи.

5. Поведение
Недопустимо е арогантно и провокативно поведение, мненията на провинилите се потребители ще бъдат редактирани, а при систематично нарушаване на това правило ще бъдат наказвани или директно изтрити и баннати във форума за неопределено време.
Публикуването на всякакъв вид порнографско съдържание, подтикване към расова, етническа или полова дискриминация е забранено! Забранява се явната и скрита реклама и политическа агитация.
Писането с ГОЛЕМИ букви се счита за повишен тон(крещене) и не се "препоръчва", както за мнения, така и за заглавия на теми в разделите на форума.
Прекомерната употреба на препинателни знаци и емотикони е крайно нежелателна! Не прекалявайте с употребата им.

6. Лична информация
Личната информация, която предоставяте в личния си профил е достъпна до всички потребители и гости на форума. Администраторите и модераторите на Майстор БГ форум не носят никаква отговорност за съдържанието, което публикувате и евентуални вреди в следствие на това.

7. Аватари и подписи
Употребата на нецензурни графики, картинки със символи на групировки, организации, личности известни с асоциалното си поведение са абсолютно забранени. Препоръчителен размер: Максимална ширина - 200 пиксела, Максимална височина - 200 пиксела.
Не слагайте прекалено големи картинки за свой аватар, същите ще бъдат изтривани ако не вземете мерки при известие от модератор или администратор да намалите размера му. Същото се отнася и за подписите Ви.

8.Причини поради, които можете да бъдете наказан/а:
- Системно нарушаване на правилата
- Безсмислено писане на мнения (флууд)
- Псуване, арогантно поведение, използване на нецензурни думи, обиди към другите потребители, модератори и администратори;

9. Права на модераторите
Модераторите имат право да местят, трият, разделят, заключват теми, които са в разрез с правилата на форума. Тези мерки се предприемат само когато мненията са в противоречие с правилата на форума и тези, на конкретния раздел (ако има такива).
Неактуални, изчерпани и дублиращи се теми се местят в раздел "Изтрити теми" с цел по-голямо удобство на потребителите и по-лесно ориентиране сред всички теми в разделите.
Ако дадена тема е била изтрита, а не преместена в посочения раздел, то тя я била в грубо нарушение на някоя от точките в тези правила.

10. Права на администраторите
Всички права на модераторите са присъщи и на администраторите, което се подразбира и от пълния контрол над форума, който имат.
Създаването / Редактирането / Изтриването на раздел/и се извършва от администраторите. Също така назначаването на модератори и отнемането на техните права се извършва от администраторите; изтриването и банването на потребители; премахване/промяна на подписи и аватари.

11. Авторски права
При цитиране на статия или др.материал, който публикувате във форума и не са ваша собственост, цитирайте "Автора" и "Източника". Да уважаваме взаимно труда си, и труда на другите колеги Администратори и Модератори на сайтове и форуми, и най вече труда на "Авторите". Обръщаме внимание на всички посетители и потребители на сайта и на форума Майстор БГ, че материалите са със запазени авторски права и използването им става само с посочване на източника.
  • Страница
  • 1
Време за генериране на страницата: 0.11 секунди