Здравейте, Гост
Потребителско име Парола Запомни ме

Шпакловка със сатен гипс
(1 Разглеждат) (1) Гост
  • Страница
  • 1

Тема: Шпакловка със сатен гипс

Шпакловка със сатен гипс Отдавна (преди години) #111

  • black_tulip
  • Офлайн
  • Administrator
  • Публикации: 110
  • Карма: 92
Сатен гипс е изключително добра шпакловъчна смес, която е произведена на основата на гипс към който са прибавени специални добавки, благодарение на които шпакловката може да се полага върху големи площи. Основното предназначение на сатен гипса е за шпакловане на гипсови мазилки, за полагане върху бетон, за шпакловане на стени и тавани, за полагане преди поставяне на тапети или боядисване на стените.

satengips_knauf_rigips.png


Сатен гипс шпакловката е подходяща за шпакловки на вътрешни стени и тавани, като е възможно този вид шпакловка да се използва и за малки пълнежи, но не се препоръчва за фугиране (на листове от гипсокартон например) .
Шпакловката сатен гипс е универсална, тъй като прилепва идеално върху всички видове основни, полага се изключително лесно, притежава удължено време на стягане, което улеснява работата с нея.
И този вид шпакловка, като останалите шпакловки се предлага в прахообразно състояние и различни разфасовки, като преди да се започне работа е необходимо към сместа да се прибави определено количество вода.
Начин на полагане на универсалната шпакловка сатен гипс.
Ако сами ще шпакловате повърхностите в дома си, преди да започнете работа е добре да обърнете внимание в какво състояние са стените и таваните в дома ви и да ги подготвите във вид подходящ за полагане на шпакловка. За да стане ясно какво точно означава това ще кажем, че стените и таваните трябва да са сухи, чисти и здрави.
Следващият етап е да подготвите сатен гипс шпакловката за работа.
Следвайте указанията на производителя и смесете указаното количество вода с прахообразната шпакловка и разбъркайте добре с електрическа бъркалка. Оставете хомогенната смес да си „почине” и разбъркайте отново добре. След приключване на тази процедура можете да започнете да полагате шпакловката като не бива да забравяте, че шпакловъчната смес трябва да се използва в рамките на 30 - 60 минути.
Полагането на шпакловката сатен гипс се извършва с метална маламашка, като нанасянето е тънкослойно. След напълното му изсъхване може да се шлайфа с шкурка със зърненост 160-240.


Последна промяна: Отдавна (преди години) от black_tulip.
Потребителите казали Благодаря: Plamen11
  • Страница
  • 1
Модератори: Plamen11
Време за генериране на страницата: 0.10 секунди