Здравейте, Гост
Потребителско име Парола Запомни ме

Теракол - циментова шпакловка
(1 Разглеждат) (1) Гост
 • Страница
 • 1

Тема: Теракол - циментова шпакловка

Теракол - циментова шпакловка Отдавна (преди години) #113

 • black_tulip
 • Офлайн
 • Administrator
 • Публикации: 110
 • Карма: 92
Циментовата шпакловка го е добре позната на българския потребител, тъй като традиционно се използва от години за шпакловане на вътрешни стенни и таванни повърхности и външни стени. Този вид шпакловка е малко по - груба от останалите видове, които могат да се открият на пазара, но в същото време е добра основа за полагане преди нанасяне на мазилка, за шпакловане на вътрешни стени и мокри помещения, за шпакловане на комини, за „шпирцоване” на тавани и шпакловка на външни стени.

byala_tsimentova_shpaklovka.png


Както е видно от наименованието на шпакловката, тя е произведена на базата на цимент и се предлага в два цвята - сив и бял. Теракол - циментова шпакловка се предлага в различни разфасовки и в прахообразно състояние, което налага преди работа с шпакловката да се следват указанията на производителя за необходимите точни пропорции вода, които трябва да се сложат, за да се получи хомогенна смес, готова за шпакловане на стени и тавани.
Как се полага циментовата шпакловка?
 1. Полагането на Теракол –циментова шпакловка започва с подготовка на основата, която ще се шпаклова, което става най - често с нанасяне на подходящ грунд.
 2. Следващият етап е правилното смесване на шпакловката с вода. Обикновено три части от прахообразната циментова шпакловка се смесват с една част вода и се разбъркват с подходяща бъркалка, докато се получи еднородна смес. Получената смес е препоръчително да се остави в покой 10 - 15 мин. след което разбъркването е добре да се повтори отново.
 3. Нанасянето на шпакловката се извършва с помощта на шпакла и или неръждаема маламашка.

При работа с Теракол - циментова шпакловка е добре да се има предвид, че шпакловката трябва да се нанася веднага, тъй като веднъж разбъркана сместа може да бъде използвана за сравнително кратък период (в зависимост от температурата), след което губи техническите си характеристики.

Последна промяна: Отдавна (преди години) от black_tulip.
Потребителите казали Благодаря: Plamen11
 • Страница
 • 1
Модератори: Plamen11
Време за генериране на страницата: 0.14 секунди