Здравейте, Гост
Потребителско име Парола Запомни ме

Тръби PE-X - модерното подово отопление
(1 Разглеждат) (1) Гост
В и К
  • Страница
  • 1

Тема: Тръби PE-X - модерното подово отопление

Тръби PE-X - модерното подово отопление Отдавна (преди години) #102

  • black_tulip
  • Офлайн
  • Administrator
  • Публикации: 110
  • Карма: 92
В дни на криза като тези, в които в момента се намираме един от важните проблеми с които трябва да се справим е отоплението през зимата. Съществуват много и различни варианти разбира се и всеки сам решава кой вид отопление му е най - изгоден, но ние ще се опитаме да разгледаме предимствата на подовото отопление като един от начините да се стоплим през зимния период като при това спестим от разходи за електроенергия. Подовото отопление е едно от най - добрите решения за отопление, особено по отношение на комфорта, уюта и икономията на енергия. Подовите отоплителни системи са много по - ефективни от примерно централното отопление, тъй като акумулират много повече топлина, работят на много по - ниски температури, но същевременно постигат много по - добри резултати що се касае до осигуряване на топлина в дома. Едни от най - важните елементи на подовото отопление са тръбите, по които върви топлата вода благодарение на която действа водното подово отопление.

PE-X-Pipe.jpg


Тръбите за подово отопление най - често се произвеждат от омрежен полиетилен, полибутан или кополимерен пропилен. Тези материали притежават изключително добри технически характеристики като: висок коефициент на линейно разширение, малък топлинен капацитет, ниска топлопроводност, лекота и висока степен на гладкост. Тръбите, които се използват за подово отопление са гъвкави и твърди, като твърдите са подходящи за разпределителни мрежи и щранговете на инсталациите.
Гъвкавите тръби от полиетилен, ако не са подобрени са неподходящи за подово отопление, затова за да се подобрят свойствата им се налага т.е. омрежаване. Това е процес, при който линейните макромолекули на полиетилена създават мрежести връзки помежду си, като по този начин значително се подобряват качествата на полиетиленовите тръби и те могат да се използват и за подово отопление. Благодарение на това т. е. омрежаване едни от най - предпочитаните тръби за подово отопление са тръбите РЕ - Х.

Tube_PE-X.jpg


Те са изработени от омрежен полиетилен с кислородна бариера и са изключително издръжливи на налягане. В следствие на омрежването тръбите РЕ – Х не само подобряват своите качества при високи температури, но и значително превъзхождат по качества и здравина всички останали тръби, които се използват за водно подово отопление.

TubePE-X.jpg


Тръбите РЕ - Х позволяват използване на по - големи налягания, имат дълъг експлоатационен живот ( около 50 години ), изключително гъвкави и леки са и се полагат изключително лесно.
Последна промяна: Отдавна (преди години) от black_tulip.
Потребителите казали Благодаря: Plamen11
  • Страница
  • 1
Модератори: Plamen11
Време за генериране на страницата: 0.15 секунди