Здравейте, Гост
Потребителско име Парола Запомни ме

Избор на сифон за мивка
(1 Разглеждат) (1) Гост
В и К
 • Страница
 • 1

Тема: Избор на сифон за мивка

Избор на сифон за мивка Отдавна (преди години) #163

 • black_tulip
 • Офлайн
 • Administrator
 • Публикации: 110
 • Карма: 92
Обикновено, когато правим ремонт на жилището си или ако обзавеждаме ново се стараем да закупим най - добрите мебели, кухненско обзавеждане, да боядисаме стените в красиви цветове, но някак си забравяме за сифоните на мивката, които трябва да монтираме. Смятаме, че каквото и да изберем ще свърши работа, но това не е точно така. Изборът на подходящ сифон за мивка може да ни спести много главоболия, затова е добре внимателно да премислим какъв да монтираме у дома си.
Защо е толкова важен избора на сифон ще се опитаме да ви разясним в следващите няколко реда, като се надяваме да ви помогнем без да натрапваме мнение.
Сифоните са изключително важен елемент за всяка канализация, без значение дали става дума за жилище, обществена страда или производствен цех. Те имат за основна задача да пропускат определено количество вода, да предпазват останалата част от канализационната мрежа от попадане на твърди частици и най – важното - да не допускат навлизането на неприятни миризми от канализацията в помещението.
Преди да изтичате до най - близкия магазин и да кажете на продавача да ви даде „един сифон” е добре да си отговорите на два елементарни въпроса:
 • Къде ще монтирате сифона;
 • Какъв е дебита на водата, който ще минава през него.

Ако имате нужда от сифон за мивка вариантите са доста, но тук ще разгледаме два модела, които са основни: класически сифон за мивка и сифон с гофрирана тръба.

viega_sifon.png


Класическия модел сифони са подходящи за мивки и умивалници, тъй като са снабдени с преливник, вход за включване на съдомиялна и пералня, утайник и т.н. Производителите на класически сифони предлагат няколко вида сифони според размерите на решетката и изходната тръба, като най - разпространените класически сифони за мивки са с размери Ф 70, Ф 114 мм - (размер на отвора на решетката) и Ф 32,Ф 40 и Ф50мм (размер на изхода). (Препоръчително е, ако ще монтирате сифон за мивка в кухнята да се насочите към такъв с размер на изхода Ф 40мм).
Когато избирате сифон за мивка на кухня следващият въпрос, който трябва да си разясните е какъв да е вида на сифона - дали да изберете класически или сифон с гъвкава връзка. Класическия тип се монтира по - трудно, но за сметка на това е много по - удобен за експлоатация и за почистване. Сифоните с гъвкава връзка могат да се използват, но според специалистите не е препоръчително, тъй като гъвкавите връзки се повреждат често, напукват се от високите температури на водата и в гофрираната им част се натрупват мазнини, твърди частици и други нечистотии, които запушват доста често сифона.
Какво е добре да знаете, когато купувате класически сифон за мивка.
 • От голямо значение е дължината на входната и изходната тръба (нека да са по - дълги, тъй като от една страна това ще улесни монтажа, а от друга, ако са по - дълги могат лесно да се отрежат до нужния размер, но ако са къси ще трябва да се приспособяват, което значително ще затрудни монтажа им).

 • Ако искате да прикачите към сифона съдомиялна или пералня, задължително сифона трябва да е снабден с клапа, която да позволява на водата на върви към канала, но да не се връща към пералнята или съдомиялната машина.

sifon_za_mivka.png


Последна промяна: Отдавна (преди години) от black_tulip.
 • Страница
 • 1
Модератори: Plamen11
Време за генериране на страницата: 0.11 секунди