Здравейте, Гост
Потребителско име Парола Запомни ме

Топлоизолация с пенополистирол ( стиропор XPS )
(1 Разглеждат) (1) Гост
Саниране
  • Страница
  • 1

Тема: Топлоизолация с пенополистирол ( стиропор XPS )

Топлоизолация с пенополистирол ( стиропор XPS ) Отдавна (преди години) #63

  • black_tulip
  • Офлайн
  • Administrator
  • Публикации: 110
  • Карма: 92
Топлоизолацията е задължително условие, ако искаме да живеем в модерни, пестящи енергия домове. Темата за топлоизолацията е достатъчно обширно обсъждана и сме сигурни, че няма човек, който да не е наясно с предимствата, топлината и уюта която тя ни дава. Малко по - сложен е въпросът на какъв вид топлоизолация ще се спрете, когато решите да поставите изолация в дома си. На пазара съществуват доста изолационни материали, всеки от които притежава добри изолационни свойства и предимства пред останалите, затова нашият съвет е преди да се спрете на определен вид да се посветвате със специалисти, които в зависимост от разположението на дома ви, вида на строителството и ред други важни обстоятелства ще ви насочат в правилния избор.
Един от изолационните материали, който от доста години се предлага на българския пазар и който притежава доста добри изолационни свойства е пенополистирола или както е по - известен „стиропор”.
stereoporpal2.png

Този изолационен продукт се произвежда от полистиролови гранули, които под голямо налягане и пара се раздуват, което позволява да се оформят в желаните форми и размери. Най - често се предлагат на пазара стиропорни листа с размер от 10 до 100 мм., които са много подходящи за външна топлоизолация.
Какво отличава стиропор XPS от останалите видове изолационни материали?
За да бъде качествена една топлоизолация е от изключително голямо значение тя да може да „диша”. Това е важно, тъй като трябва да се даде възможност на парите и влагата, които се образуват от вътрешната страна на стената да могат да преминават навън свободно. По този начин се спира образуването на влага и мухъл и се запазва по - дълго целостта на топлоизолацията на дома.
В това отношение стиропор XPS е много подходящ при жилища от нов тип строителство, където се съдържа доста строителна влага, тъй като стиропора има отворена клетъчна структура, която позволява на свободното преминаване на пари и едновременно с това не позволява на външната влага да прониква в жилището.
Стиропорът притежава добри водоустойчиви качества и поради това е добър избор и при помещения или жилища, където има много влага или са в директен контакт с вода.
Друго изключително важно е качество на стиропор XPS е неговата висока устойчивост на натиск (стиропор с плътност 120-180 кг/куб.м). Произведен е по технология, която позволява той да бъде устойчив на голям натиск, което го прави изключително добър изолационен материал за, хладилници, фризери, опаковки на електроуреди и други.
Последна промяна: Отдавна (преди години) от black_tulip.
Потребителите казали Благодаря: Plamen11
  • Страница
  • 1
Модератори: Plamen11
Време за генериране на страницата: 0.11 секунди