Здравейте, Гост
Потребителско име Парола Запомни ме

Стъклена вата - предимства и приложения
(1 Разглеждат) (1) Гост
Саниране
  • Страница
  • 1

Тема: Стъклена вата - предимства и приложения

Стъклена вата - предимства и приложения Отдавна (преди години) #70

Стъклената вата е високотехнологичен продукт, който притежава изключително добри топло и звукоизолиращи качества, но незнайно защо е малко пренебрегнат и непознат за българските потребители. Този изолационен материал има различни приложения както за топло и звукоизолация на жилищни и промишлени сгради, така и за изолация на електрически уреди, противопожарни стени и други.
Доста често потребителите задават въпроса с какво стъклената вата се различава от минералната и как се произвежда този изолационен материал.
stuklena-vata-1.jpg

Стъклената ( минерална ) вата се произвежда от един от най - разпространените материали на планетата, а именно пясък, към който се прибавя рециклирано стъкло. Двата материала се разтопяват при температура от около 1450 градуса в електрическа пещ, като след разтапянето на двата продукта се получава смес, която преминава през специални центрофуги от въртящи се дискове, за да се получат фибри с размери от около 5 - 6 µm. Процесът на производство на стъклена вата приключва след като към така получените фибри се добавят лепила и добавки. Изолационният продукт се пресова и навива на ролки. Стъклената вата се предлага в търговската мрежа под формата на ролки
stuklena-vata-rulo.jpg

stuklena-vata-2.jpg

или плочи с различна плътност в зависимост от приложението.
stuklena-vata-3.jpg

Изолационният продукт има много приложения, тъй като благодарение на фибрите си, стъклената вата притежава изключителни топлоизолационни, звукоизолиращи и пожароустойчиви характеристики, а благодарение на нейното леко тегло, гъвкавост и еластичност я правят предпочитана за приложение в различни категории в строителството и бита.
Стъклената вата успешно се прилага в жилищни, административни и обществени сгради, при топлоизолация и звукоизолация при различни покривни конструкции,
stuklena-vata-4.jpg

за изолация на вътрешни преградни стени, при обшивки на стени и прегради и т. н.
Изолационният материал се прилага и за топлоизолация и пожарна защита при тръбопроводи, паропроводи, вътрешни преградни стени, покривни конструкции в промишлени и търговски сгради.
За разлика от останалите изолационни материали стъклената вата се използва и за изолация и пожарна защита и при производството на домакински електроуреди като бойлери, печки и други.
Стъклената вата има широк спектър на приложения и притежава изключителни топлоизолационни, звукоизолационни и пожароустойчиви характеристики, като почти няма област в строителството, която този изолационен материал не покрива.
Потребителите казали Благодаря: Plamen11
  • Страница
  • 1
Модератори: Plamen11
Време за генериране на страницата: 0.11 секунди