Здравейте, Гост
Потребителско име Парола Запомни ме

Екструдиран полистирен ( XPS) Фибран - приложение
(1 Разглеждат) (1) Гост
Саниране
  • Страница
  • 1

Тема: Екструдиран полистирен ( XPS) Фибран - приложение

Екструдиран полистирен ( XPS) Фибран - приложение Отдавна (преди години) #72

Изолационните материали, които се използват най - често за топлоизолация са стиропор, депрон, минерална ( каменна ) вата или фибран, като всеки един от тях има своите неоспорими качества.
fibran-2cm.jpg

Предлаганите на пазара плоскости Фибран ( XPS ) са произведени от полистирен в добавка на различни разбухващи вещества. Чрез специална технология полистирена и разбухващите вещества се екструдират и от тях се оформя цяла плоскост с дебелина от 20 до 120 мм. Получената непрекъсната плоскост се нарязва и се оформя в различни големини и размери.
fibran-5cm.jpg

Получения краен продукт ( фибран ) се състои от полистирен, който е съединение от въглерод и водород и разбухващи вещества или газове. Разбухващите вещества в изолационния материал заемат между 5 - 8 %, като в последните години в съответствие с новите европейски изисквания и наредби за разбухващи вещества се използват най – вече газове или вещества, които не оказват вредни влияния на околната среда. В крайна сметка Фибран е ( XPS ) изолационен материал, който представлява твърда, устойчива и хомогенна пяна със затворени полиедрични клетки.
Изолационният материал Фибран е изключително подходящ за изолация на подове и сутерени, изолация на покриви, изолация на стени в мазета, изолация на основи на сгради и за хидроизолация.
Екструдираните полистиренови платна Фибран притежават изключително добри характеристики като: много ниска топлопроводимост, висока механична устойчивост и висока якост при опън, ниска водо и влагоабсорбация, устойчивост на климатични промени и други. XPS плоскостите са трудно възпламеними, не се ядат от гризачи и много добре се съвместяват с различни строителни материали.
Поради своята затворена клетъчна структура, която не дава възможност на стената да „диша” обаче екструдираните полистиренови плоскости не се препоръчват за външна изолация, освен за изолация на основи на сгради или външна хидроизолация.
Фибран е перфектен изолационен материал за вътрешна топлоизолация, изолация на покривни и подови конструкции, изолация на топлинни мостове и други. Плоскостите Фибран могат да се режат, върху тях да се поставя мазилка, да се лепят плочки или да се поставят тапети. Притежават голяма плътност, която осигурява много добра топлоизолация и отлична хидроизолация.
Потребителите казали Благодаря: Plamen11
  • Страница
  • 1
Модератори: Plamen11
Време за генериране на страницата: 0.13 секунди