Здравейте, Гост
Потребителско име Парола Запомни ме

Силиконова мазилка
(1 Разглеждат) (1) Гост
Мазилки
  • Страница
  • 1

Тема: Силиконова мазилка

Силиконова мазилка Отдавна (преди години) #84

  • black_tulip
  • Офлайн
  • Administrator
  • Публикации: 110
  • Карма: 92
С усъвършенстването на технологиите и с осъзнаването на факта, че санирането на сградите, в които живеем ще ни спестят доста средства за електроенергия все по - голяма част от населението се насочи към саниране и поставяне на топлоизолация на жилищните сгради. А за да изглежда добре една сграда, като завършек на целия процес на саниране се налага поставянето на фасадна мазилка.
В момента на българския пазар могат да се открият не малко на брой фасадни мазилки с много добри характеристики, но ние ще се опитаме да ви представим малко по - детайлно една от тях, а именно силиконовата мазилка.


baumit-silikon.png


Силиконовата мазилка е една от най - предпочитаните фасадни мазилки, тъй като притежава изключително добра паропропускловост (т. е. сградата може да „диша” ) има добри еластични и антистатични свойства, устойчива е на миене, лесна е за поставяне и преработка и нещо много важно - съхне отвътре навън, като по този начин се предотвратява появата на влага.
Силиконовите мазилки са подходящи за всички видове сгради и доста често се използват за освежаване на архитектурни и исторически сгради, защото този тип мазилка има повишена защита от появата мухъл, влага и гъбички.
В състава на силиконовите мазилки се съдържат силиконови смоли и диспресии от полимерни смоли, което ги прави изключително издръжливи на всякакви атмосферни влияния. Благодарение на емулсиите силиконови смоли, които се намират в тях, силиконовите мазилки притежават много добра водоустойчивост, а диспресиите в тях гарантират много добро сцепление с основата, върху която са нанасяни.
Силиконовите мазилки се предлагат на пазара в готова за нанасяне смес, която при желание може да бъде оцветена в цвят според желанието на клиента.
Полагането на мазилката е добре да бъде извършено от професионалисти, като задължително условие е преди нанасянето на силиконовата мазилка основата да бъде здрава, суха и добре почистена. Преди полагане на мазилката основата се грундира със специално предназначен за целта грунд след което може да започне полагането на мазилката със стоманена маламашка. Преди да изсъхне окончателно мазилката може да бъде оформена според желанието на клиента в различни форми.


Последна промяна: Отдавна (преди години) от black_tulip.
Потребителите казали Благодаря: Plamen11
  • Страница
  • 1
Модератори: Plamen11
Време за генериране на страницата: 0.12 секунди