Здравейте, Гост
Потребителско име Парола Запомни ме

Гипсова мазилка
(1 Разглеждат) (1) Гост
Мазилки
  • Страница
  • 1

Тема: Гипсова мазилка

Гипсова мазилка Отдавна (преди години) #88

  • black_tulip
  • Офлайн
  • Administrator
  • Публикации: 110
  • Карма: 92
Гипсовата мазилка е позната и прилагана още в древността, тъй като гипсът притежава изключително добри качества. Съвременна гипсова мазилка, която се предлага на българския пазар е съставена от строителен гипс и различни по свойства минерални добавки с цел по - доброто сцепление с основата. Този тип мазилка се прилага за полагане и изравняване на вътрешни помещения ( стени, тавани ) като след полагането и помещенията са в идеално гладък вид и готови за боядисване или полагане на тапети. Използването на гипсова мазилка е добро решение, тъй като спестява време и замества вароциментовата изравнителна мазилка и последващата я задължителна шпакловка на помещенията.

Knauf_rotband_mp75.png


Гипсовата мазилка има доста широко приложение при заглаждане на груба зидария, бетон, газобетон, за изравняване на стари мазилки, за попълване на пукнатини в стени и тавани. Този тип мазилка притежава доста добра паропропускливост, което създава комфорт и уют в дома. Освен това, в съдържанието на гипса се съдържат молекули вода, които при нагряване се отделят, като по този начин се образува противопожарен слой. Ниската топлопроводимост на този вид мазилка намалява разходите на топлина, което е още едно качество, което не бива да се пренебрегва.
Тази мазилка може да бъде положена, за да се постигне идеална гладкост на вътрешните помещения ( стени и тавани ), но може да се полага като мазилка с пердашена структура.
Гипсовите мазилки могат да се нанасят върху всички срещани основни, но е добре преди полагане да се вземат предвид характеристиките на всеки вид основа, върху която ще бъде полагана. Това е от голяма важност за сцеплението на гипсовата мазилка със съответната основа върху която ще се полага.
Преди полагане на гипсовата мазилка основата е необходимо да бъде подготвена добре, т. е. да бъде суха и достатъчно хидроскопична, а ако има подкожвания или ронливи части те да бъдат предварително отстранени.
Гипсовата мазилка може да бъде положена както ръчно,

gipsova-mazilka-ruchno.jpg


така и машинно.

gipsova-mazilka-mashinno.jpg
Потребителите казали Благодаря: Plamen11
  • Страница
  • 1
Модератори: Plamen11
Време за генериране на страницата: 0.11 секунди