Здравейте, Гост
Потребителско име Парола Запомни ме

Какъв материал е гранитогресът и какви са неговите основни приложения
(1 Разглеждат) (1) Гост
Облицовки
  • Страница
  • 1

Тема: Какъв материал е гранитогресът и какви са неговите основни приложения

Какъв материал е гранитогресът и какви са неговите основни приложения Отдавна (преди години) #185

  • black_tulip
  • Офлайн
  • Administrator
  • Публикации: 110
  • Карма: 92
Ние сме наясно, че няма човек, който да не е виждал, да не знае какво е гранитогрес и който да няма представа за какво се използва. Предполагаме обаче, че не са много хората, които имат представа от какви материали и по какъв начин се произвежда и съвсем накратко да ви запознаем с този сравнително нов строителен материал, който така успешно навлезе не само в домовете ни, но и във всички сгради, които посещаваме.

granitogres_1.jpg


Всъщност гранитогресът е наистина съвременен строителен материал, чието производство започва през 80 - те години на миналия век в Италия. Благодарение на изключително добрите си технически характеристики като: здравина, устойчивост на различни атмосферни влияния, ниска водопоглъщата способност, семпъл и изчистен дизайн, гранитогресът бързо намери своето широко приложение в строителството за облицоване на подове в жилища, обществени и административни сгради, търговски центрове, алеи и други.
Тази невероятна подова настилка намира приложение както за оформление на интериорния дизайн, така и за оформление на екстериора на сградите.

granitogres_2.jpg


Гранитогреса се произвежда предимно от бяла глина с примеси от различни добавки като кварц, флуорит, фелдшпат и други. Всички компоненти се смесват и се пресоват под голямо налягане, след което пресованата суровина се изпича при температура 1200 - 1300 градуса. Готовите плочи гранитогрес са с много плътна и еднородна структура, което обяснява голямата им твърдост и устойчивост от механични повреди, висока устойчивост на различни температурни влияния и ниско водопоглъщане.
Този материал е много подходящ за облицоване на подове, коридори, стълбища, пътеки и други, тъй като е здрав, стилен и придава индивидуалност и стил на всяка една сграда или дом. Много по-твърд е от теракота.
Гранитогреса се предлага във вид на плочи, които могат да бъдат в изключително разнообразни цветове и с няколко основни разновидности на повърхността: релефни, полирани, матови и глазирани.

granitogres_3.jpgПотребителите казали Благодаря: Plamen11
  • Страница
  • 1
Модератори: Plamen11
Време за генериране на страницата: 0.48 секунди